Android-applicatiewinkel van Amazon opent dit jaar

Redactie
5 januari 2011, 22:37
1 min leestijd
amazon-app-store

De applicatiewinkel van Amazon gaat dit jaar open. Toch is de App Store vandaag al open voor ontwikkelaars. Zij kunnen een ontwikkelaarsaccount aanmaken op de website developer.amazon.com en vervolgens Android-applicaties uploaden. Ontwikkelaars betalen 99 dollar per jaar om in Amazon’s App Store te staan. Het eerste jaar is gratis. Ontwikkelaars krijgen 70 procent van het verkoopbedrag van applicaties, Amazon krijgt 30 procent. Dit is vergelijkbaar met andere grote App Stores. Amazon betaalt binnen 30 dagen na de laatste dag van de maand uit.

Amazon ondersteunt geen ‘niet goed, geld terug’-beleid. Wanneer gebruikers eenmaal een applicatie kopen, dan mag deze app niet geruild worden, of er moeten uitzonderlijke problemen opduiken (bijvoorbeeld: een applicatie kan niet geïnstalleerd worden). Overigens hadden we niet anders verwacht van Amazon, want ook in de MP3-winkel van Amazon kunnen muziekbestanden niet geruild worden.

Lees verder na de advertentie.

Amazon screent applicaties voordat deze in de App Store verschijnen. De webwinkel test de apps op meerdere toestellen, zodat klanten geen kat in de zak kopen. Daarnaast bekijkt Amazon of applicaties niet schokkend, discriminerend of seksueel getint zijn. Het Amerikaanse bedrijf weet nog niet hoe lang dit toelatingsproces duurt.

Wanneer de webwinkel van Amazon opent, dan kunnen consumenten ook telefoons kopen. Prima geregeld! Hieronder de eerste beelden van developer.amazon.com. Het gaat hier niet om de webwinkel, maar om de achterkant van de website waar ontwikkelaars hun apps uploaden.

Via: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu