De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android-apps komen naar Chromebooks

Redactie
25 juni 2014, 20:03
1 min leestijd
Android-apps komen naar Chromebooks
Chromebooks

Chromebooks krijgen een verbeterde samenwerking met Android. Zo ontgrendelt je Chromebook voortaan als jouw smartphone in de buurt is. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw je wachtwoord in te drukken. Daarnaast komen Android-apps voortaan naar Chromebooks. Deze apps kunnen vervolgens met het touchscreen van de meeste Chromebooks worden bestuurd. Google liet onder andere een voorbeeld van Flipboard zien, waarbij de gebruiker de Flipboard-app op het touchscreen bestuurt.

Lees verder na de advertentie.

Telefoongesprekken bij Chromebooks

io47

Daarnaast worden inkomende oproepen voortaan op Chromebooks getoond, samen met ontvangen berichten van Hangouts. Deze worden getoond via een Chrome-notificatie, waardoor de gebruiker altijd op de hoogte is van de activiteiten op zijn Android-smartphone. Mogelijk wordt deze functie uitgebreid naar meer apps, zoals WhatsApp.

Slides en Drive

1403719317682306

Daarnaast introduceert Google zijn nieuwe web-app Slides, waarmee gebruikers heel snel en gemakkelijk slideshows in elkaar kunnen draaien. Denk aan Googles versie van Powerpoint. Slides wordt toegevoegd aan Google Drive, waarbij het onderdeel wordt van het office-programma van Google. Hier vallen ook Google Docs en Google Spreadsheets onder, die beiden zijn verbeterd met meer Office-functies door de overname van QuickOffice.

Google introduceerde ook Drive for Work, waarbij documenten en andere content versleuteld wordt opgeslagen. Voor 10 dollar per maand krijg je opbeperkte opslag van versleutelde documenten, foto’s, slideshows en spreadsheets.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu