Google laat Android-apps in Chrome-desktopbrowser draaien

Redactie
2 april 2015, 10:01
1 min leestijd
Google laat Android-apps in Chrome-desktopbrowser draaien

Google heeft het officieel mogelijk gemaakt om Android-apps binnen de desktop-versie van Chrome te draaien, die beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux.

Lees verder na de advertentie.

Het is al langer mogelijk om sommige Android-apps in de Chrome-browser te draaien. Google heeft deze functie geïntroduceerd voor Chrome OS, het besturingssysteem voor goedkopere laptops die baat kunnen hebben bij het draaien van specifieke Android-apps. Door het plotseling vergrote aanbod kan Chrome OS voor velen een interessanter besturingssysteem worden.

Omdat deze apps binnen de Chrome-browser draaien, kunnen de apps ook worden gebruikt op andere besturingssystemen, zoals Windows, Mac en Linux. Elke ontwikkelaar kan zijn app optimaliseren vor gebruik met  App Runtime for Chrome (ARC), waarmee de app wordt omgezet in een speciale Chrome-app.

Android apps in Chrome: zo werkt het

Android apps in Chrome zijn in veel gevallen wel iets beperkter dan de versie voor mobiele apparaten. Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om een speciaal design voor Chrome te ontwikkelen, maar het is ook mogelijk om de app één-op-één door te plaatsen. Daarbij hebben ontwikkelaars nog wel toegang tot Googles dienst voor pushberichten, waarmee meldingen worden doorgegeven.

chrome-apps

De verwachting is dat Google de komende tijd veel functies van Google Play en Google Play Services, de twee diensten om Android-apps te draaien, naar Chrome brengt. Het is een interessante zet van Google, die het ecosysteem van Android plotseling voor bijna alle apparaten beschikbaar maakt. Daarmee zijn de apps voor Android voortaan universeel inzetbaar.

Laatste nieuws over Chrome

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu