Zo gebruik je Android-apps via Chrome op je computer

Rens Blom
20 september 2018, 14:44
2 min leestijd
Zo gebruik je Android-apps via Chrome op je computer

De apps en games van je Android-toestel zijn ook op een groter scherm te gebruiken. Met relatief eenvoudige programma’s als ARC Welder kun je de meeste Android-apps op de computer uitproberen. Android Planet legt uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS

De meest gebruiksvriendelijke methode om Android-apps en -games op de computer te gebruiken, is door een Chromebook te kopen. De meeste Chromebooks hebben toegang tot de Play Store, de app-winkel die ook op je smartphone en tablet staat. In de Play Store staan miljoenen apps en games, waarvan het merendeel aardig tot goed werkt op ondersteunde Chromebooks.

Lees ook: zo werken Android-apps op Chrome OS

Android-apps op de computer

Heb je geen (geschikte) Chromebook, dan kun je aan de slag met programma’s als ARC Welder. Deze naam staat voor App Runtime for Chrome omdat het programma oorspronkelijk een experiment was waarmee appontwikkelaars hun app konden uitproberen in de Chrome-browser op hun computer. Tegenwoordig kan iedereen ARC Welder gebruiken, bijvoorbeeld om in het groot te Snapchatten.

Installeer ARC Welder

ARC Welder is een extensie bedoeld voor Chrome OS, al werkt hij ook in de Chrome-browser op computers met Windows 10, macOS en Linux. Je installeert de extensie uit de Chrome Web Store en voltooit de installatie. Goed om te weten is dat ARC Welder gebaseerd is op het oude Android 4.4 (KitKat) en dat de extensie maar één app tegelijk draait. Heb je Evernote open en wil je een spelletje opstarten, dan sluit Evernote zichzelf af.

Om Android-apps op de computer te draaien met ARC Welder, download je via platforms als APK Mirror het apk-bestand van de app of game. Open de ARC-extensie en klik op de ‘Add your APK’-knop. Vervolgens kies je de smartphone- of tabletversie en de horizontale of verticale modus van de app en druk je op ‘Test’. De app of game start – als het goed is – nu op.

Niet alle apps werken

Met het juiste apk-bestand krijgt ARC Welder de meeste (populaire) Android-apps werkend, al zijn er ook apps die het niet (goed) doen. Zo hebben wij Instagram niet aan de praat gekregen.

Bij games is de kans groter dat ze niet opstarten of slecht speelbaar zijn. Android-games op het grote scherm spelen doe je daarom beter via de Chromecast of Android TV.

Gebruik jij Android-apps op de computer, bijvoorbeeld via ARC Welder of een Chromebook? Of heb je een andere methode? Laat het weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu