Android-apps PeeZy en PLAY! AMSTERDAM winnen prijs bij Apps for Amsterdam

Redactie
26 mei 2011, 18:59
2 min leestijd
Android-apps PeeZy en PLAY! AMSTERDAM winnen prijs bij Apps for Amsterdam
peezy icon

Gisteren werd de uitslag van de wedstrijd Apps for Amsterdam bekendgemaakt. Er zaten ook twee Android-apps bij de prijswinnaars: de applicatie PeeZy en PLAY! AMSTERDAM. De PeeZy-app voor Android van Raoul Wissing leidt je naar het dichtsbijzijnde toilet aan de hand van je huidige locatie. De app gebruikt daarvoor Google Maps-navigatie en gegevens van de gemeente Amsterdam om je de weg te wijzen naar urinoirs. Deze app won een gedeelde tweede prijs in de competitie. De andere tweedeprijswinnaar was WCvinder.nl, gebaseerd op een soortgelijk idee. Maar dit is eigenlijk geen ‘app’ maar een website waar je openbare toiletten kunt vinden. PLAY! AMSTERDAM heeft weer iets heel anders in kaart gebracht: speelplaatsen. Er zijn 427 openbare speelplaatsen in Amsterdam, waar je met je kinderen terecht kunt.

De app combineert locaties met gegevens over Amsterdamse buurten, van de gemeente Amsterdam. Je kunt daardoor snel kijken of er een speelplaats in de buurt is, die past bij de interesses en vaardigheden van je kind. Elke speelplaats is bezocht, beoordeeld en voorzien van data zoals een beschrijving, foto, skills level en lijst van voorzieningen zoals aantal basketballnetten, skatehellingen, kinderboerderijen en dergelijke. De interactieve Android-app is een aanvulling op het boek PLAY! AMSTERDAM en de bijbehorende Layar-applicatie.

Lees verder na de advertentie.

De wedstrijd Apps for Amsterdam werd bij de particuliere inzendingen overigens gewonnen door de Energielabel-app. Helaas is dat ook geen echte app, maar een website waar je energiegegevens over gebouwen en woningen kunt vinden. Deze website won ook de publieksprijs. Daarnaast waren er nog een drietal winnaars in de bedrijvencategorie, die voorzover wij konden nagaan allemaal betrekking hebben op websites. Zo blijkt maar weer dat ‘app’ een modeterm is geworden die makkelijker ergens wordt opgeplakt omdat het leuk klinkt. Als (mobiele) webapp zijn ze trouwens ook niet allemaal geschikt, want de meeste gaan er vanuit dat je een desktopbrowser gebruikt. Alleen de prijswinnaar brons erfgoed.mobi is speciaal voor mobiele apparaten ontwikkeld.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's