‘Android-gebruikers gooien vaker apps weg dan iOS-gebruikers’

Erwin Vogelaar
17 november 2016, 20:31
2 min leestijd
‘Android-gebruikers gooien vaker apps weg dan iOS-gebruikers’

Android en iOS verschillen op allerlei manieren. Daardoor gaan gebruikers ook anders met bijvoorbeeld apps om. Het blijkt dat Android-apps verwijderen vaker gebeurt dan op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Android-apps verwijderen

Android-gebruikers zullen twee keer zo vaak apps verwijderen dan iOS-gebruikers. Dit blijkt uit cijfers van AppsFlyer dat het app-gedrag van Android- en iOS-gebruikers heeft bijgehouden. Qua games zullen op Android 43 procent van de gedownloade titels later weer verwijderd worden. Op iOS wordt maar 13 procent van de gedownloade games later weer verwijderd. Qua winkel-apps wordt 21 procent van de apps weer verwijderd, terwijl op iOS maar 9 procent in de prullenbak verdwijnt. Waarom is dit boeiend? Dit soort gedrag is voor app-makers reden om voor iOS in plaats van Android te kiezen.

android-apps verwijderen

Volgens AppsFlyer is de grootste reden voor dit verschil, dat op het gemiddelde Android-apparaat minder opslagruimte beschikbaar is dan op het gemiddelde iOS-apparaat. Ook zou de kwaliteit van apps in de Play Store lager zijn dan dan de apps in de App Store. Weinig opslagruimte hoort bij de lagere prijzen voor Android-toestellen, maar aan de kwaliteit van apps in de Play Store zou Google iets kunnen doen. Tijd voor een opruiming, zoals Apple nu in de App Store doet.

Android vs iOS problemen

In ander Android vs iOS-nieuws, hebben meer iOS-apparaten dan Android-apparaten problemen gehad in het tweede kwartaal van 2016. Volgens cijfers van Blannco Technology Group heeft 62 procent van de iPhone’s en iPad’s problemen gehad, terwijl maar 47 procent van de Android-toestellen iets verkeerds deden. Apple-gebruikers hebben voornamelijk last van te warm wordende apparaten, terwijl Android-gebruikers een probleem hebben met de usb-aansluiting.

Beide type apparaten hebben echter voornamelijk last van vastlopende apps. De grootste veroorzaker van problemen in het tweede kwartaal van 2016 was Pokémon GO. Na al die maanden is de app nog steeds instabiel. De app loopt vast, slurpt de accu leeg en vraagt teveel van de toestellen. Daarna hadden gebruikers het meeste last van Instagram, Snapchat en Facebook.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu