De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android-apps werken nu nog beter op je Chromebook

Erwin Vogelaar
2 september 2017, 18:43
2 min leestijd
Android-apps werken nu nog beter op je Chromebook

Android-apps op je Chromebook zijn al een tijdje te gebruiken, maar gebruikers liepen tegen problemen aan bij het aansluiten van een externe monitor. Daar komt nu verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Android-apps op je Chromebook met een externe monitor

Steeds meer Chromebooks krijgen toegang tot Googles Play Store. Dit betekent dat je op je Chromebook gewoon Android-apps kunt draaien. Dat is een hele handige functie, maar het heeft ook zijn restricties. Sluit je namelijk een externe monitor aan op een Chromebook, dan zijn de Android-apps enkel op het primaire scherm te gebruiken. Daar komt gelukkig nu verandering in.

Een aanpassing in Chrome OS zorgt er namelijk voor dat het mogelijk is om Android-apps tussen beide schermen te verplaatsen, of apps direct op het tweede scherm te openen. Deze aanpassing moet met de nieuwste update van Chrome OS op elke Chromebook werken waar Nougat op draait.

android-apps voor je chromebook

Werkt het nog niet, dan kun je proberen om je Chromebook op het bètakanaal te zetten. Dit doe je door naar instellingen te gaan, het menu te openen en daar op ‘Over Chrome OS’ te klikken. Daar klik je op ‘gedetailleerde build-gegevens’ en vervolgens op ‘kanaal’.

Meer Chromebooks krijgen toegang

Recentelijk hebben meer Chromebooks toegang gekregen tot Android-apps. Specifiek gaat het om de Asus Chromebook Flip C302, Dell Chromebook 3189, Lenovo Chromebook N22 en Lenovo IdeaPad N42 Chromebook. De meeste nieuwe Chromebooks hebben direct toegang tot Android-apps, maar ook steeds meer oudere Chromebooks krijgen een update met deze handige functie.

Nachtmodus

Er worden ook nieuwe features voor Chromebooks getest. De belangrijkste is een nachtmodus, waardoor blauw licht van het scherm gefilterd wordt. In deze modus geef je aan rond welke tijden je minder blauw licht wil hebben en hoe extreem dit effect mag zijn. Minder blauw licht in de late avonduren zien helpt je namelijk beter slapen.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu