Android in april 2018: OnePlus 6, nieuwe smartphones van Sony en Nokia

Thomas Haenen
5 april 2018, 12:12
4 min leestijd
Android in april 2018: OnePlus 6, nieuwe smartphones van Sony en Nokia

Met de introductie van de Samsung Galaxy S9 en Huawei P20 was maart een behoorlijk drukke maand. Het ziet er echter niet naar uit dat april rustiger wordt, met de OnePlus 6, Sony Xperia XZ2 en de eerste nieuwe Motorola-smartphones van 2018.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er met Android april 2018

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Zo weet je op tijd wat voor nieuwe smartphones en belangrijke aankondigingen je in de komende weken kan verwachten.

Eind april: aankondiging van de OnePlus 6

Het lijkt erop dat voor het einde van de maand de OnePlus 6 het levenslicht ziet. Dat is eerder dan voorgaande jaren. Zo werd de OnePlus 5 in juni 2017 onthuld, en zagen we de OnePlus 3 voor het eerst in juli 2016. Toch lijkt het steeds aannemelijker. Zo is de OnePlus 5T inmiddels al uitverkocht in verschillende landen (waaronder Nederland), en is er al een eerste teaser van het nieuwe toestel verschenen.

OnePlus 6 Snapdragon 845-chip

Als we de geruchten mogen geloven, ligt de focus vooral op een nieuw design. Net als Apple, Huawei, Asus en anderen kiest OnePlus voor een voorkantvullend scherm met bovenaan het beeld een ‘notch’. De selfiecamera’s en enkele sensoren worden in een kleine inkeping geplaatst, met links en rechts nog gewoon beeld. Dat die notch er komt, staat al vast. Het bedrijf was zo bang voor de kritiek die zou volgen, dat er al voor de aankondiging een uitgebreide uitleg over werd gegeven door topman Carl Pei.

Aan de binnenkant kun je rekenen op meer kracht. Zo wordt de OnePlus 6 uitgerust met dezelfde Snapdragon 845-chip die ook in andere vlaggenschepen zit. Het is de krachtigste chip die Qualcomm op dit moment maakt. Wat voor verbeteringen er verder nog gepland staan is onbekend, al wordt verwacht dat achterop dezelfde dubbele camera zit als op de OnePlus 5.

16 april: Motorola Moto G6 aankondiging

Het is later in het jaar dan we van ze gewend zijn, maar het lijkt erop dat Motorola deze maand eindelijk zijn eerste nieuwe smartphones van 2018 presenteert. Het bedrijf organiseert op 19 april een evenement in Brazilië waar naar alle waarschijnlijkheid de Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play worden getoond. Vervolgens zijn ze hopelijk snel in Nederland verkrijgbaar.

Nieuwe Motorola-smartphones 2018

De Moto G6-serie krijgt dit jaar waarschijnlijk grotere, voorkantvullende schermen. Ook worden ze uitgerust met krachtigere hardware. Wel blijven het budgetsmartphones, met adviesprijzen van tussen de 200 en 300 euro. Met de Moto G6 Play mikt Motorola mogelijk nog wat lager: dit instapmodel zou zo’n 150 euro kosten. De hardware is in dit toestel een stuk minder krachtig, maar wel zou er een zeer grote accu in zitten.

Er is dit jaar behoorlijk wat tumult geweest binnen Motorola. Zo werd in maart bekend dat er veel ontslagen zijn gevallen op minstens één afdeling van Motorola in Chicago. Ook stapte Aymar de Lencquesaing op vanwege ‘persoonlijke redenen’. Hij was de afgelopen twee jaar de topman van het bedrijf. Sergio Buniac, tot voor kort het hoofd van Motorola’s Zuid-Amerikaanse afdeling, heeft het stokje overgenomen.

Verder: nieuwe smartphones van Nokia, Huawei en Sony

Dan zijn er nog een heleboel Android-fabrikanten die hun nieuwe smartphones al eerder dit jaar presenteerden, maar ze deze maand eindelijk uitbrengen. Zoals Sony, dat eind februari de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact presenteerde. Na jaren van lompe bezels introduceert het bedrijf eindelijk een nieuwer, moderner design. Beide smartphones hebben krachtige hardware, een 19 megapixel-camera en zijn vanaf 6 april in Nederland te koop.

Daarnaast komt Huawei deze maand met de P20 Pro, de eerste Android-smartphone met drie camera’s achterop. Een primaire camera van liefst 40(!) megapixel schiet in kleur, aangevuld met een monochrome sensor van 20 megapixel en een telefotolens van 8 megapixel. De combinatie zorgt er volgens Huawei voor dat je haarscherpe foto’s van een flinke afstand kan maken. Vanaf half april is de P20 Pro in Nederland te koop. In maart verschenen al de Huawei P20 Lite en de gewone Huawei P20, die het beide met ‘slechts’ twee camera’s achterop moeten doen.

→ Lees ook onze preview van de Huawei P20 (Pro)

Tot slot verwachten we een handjevol Nokia-smartphones deze maand. Het bedrijf bracht onlangs al de Nokia 1 uit, met een adviesprijs van 89 euro één van de goedkoopste nieuwe smartphones van dit jaar. Daar komen deze maand nog de Nokia 6 (2018), de Nokia 7 Plus en de Nokia 8 Sirocco uit. De eerste twee zijn midrange-smartphones, met degelijke hardware en de nieuwste software. De Sirocco is een echt stokpaardje, met een sjiek gebogen scherm en vlotte hardware. Daar betaal je echter wel de hoofdprijs voor.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu