De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android in april: dit gebeurt er deze maand

Thomas Haenen
4 april 2017, 19:11
3 min leestijd
Android in april: dit gebeurt er deze maand

Na maanden van geruchten en aankondigingen is het in april tijd om te oogsten. Van de Samsung Galaxy S8 tot de Huawei P10 Plus, tot een veelbelovende Telltale-game: april belooft veel goeds.

Lees verder na de advertentie.

1. Samsung Galaxy S8 release: 28 april in de winkels

De meest veelbelovende smartphone van het jaar ligt vanaf 28 april in de winkels. De Samsung Galaxy S8 heeft een voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen en is daarmee één van de meest stijlvolle toestellen in jaren. Het toestel is daarnaast uitgerust met een 12 megapixel-camera achterop, een verbeterde selfiecamera en een waterdichte behuizing. Ook nieuw is Bixby, een stemgestuurde assistent die onder andere in de camera terug te vinden is. In onze Galaxy S8 preview waren we zeer te spreken over de smartphone, en je kunt later deze maand een uitgebreide review van ons verwachten.

Android april

Overigens heb je het toestel nog eerder in huis als je nu al bestelt. Iedereen met een pre-order krijgt de smartphone namelijk al op 20 april thuisbezorgd. De actie geldt overigens ook voor de Galaxy S8 Plus. Deze variant is voorzien van een groter 6,2 inch-scherm en heeft een iets hogere adviesprijs van 899 euro, maar beschikt verder over identieke hardware.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 281,-

Bekijken

2. Honor introduceert nieuw vlaggenschip

Ook Honor, het dochtermerk van Huawei, zit in april niet stil. Het bedrijf presenteert op 5 april een nieuw topmodel. Hoewel de Chinezen zelf de kaken stijf op elkaar houden, gaat het waarschijnlijk om de Honor 8 Pro. Dat is de Westerse versie van de Honor V9, die sinds kort in China te koop is.

De Honor 8 Pro is uitgerust met een groot 5,7 inch-scherm, een dubbele 12 megapixel-camera achterop en een stevige 64GB aan opslagruimte. Een toestel dat zich makkelijk kan meten met andere vlaggenschepen, dus. Het grote voordeel van Honor is echter dat ze smartphones vaak voor honderden euro’s minder verkopen dan de concurrentie. De adviesprijs van deze Pro is nog onbekend, maar het zou ons niet verbazen als die rond de 400 tot 500 euro ligt.

Android april

3. Huawei P10 Plus op 10 april, met verbeterde camera

Huawei bracht zijn vlaggenschip al in maart uit, maar doet het feestje in april nog eens over met de introductie van de Huawei P10 Plus. Was je al onder de indruk van de Huawei P10, dan heeft deze Plus-variant nog meer te bieden.

Zo beschikt de Huawei P10 Plus onder andere over een iets groter 5,5 inch-scherm, met een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop vind je een verbeterde camera. Nog altijd met twee lenzen van 20 en 12 megapixel, maar nu met een diafragma van f/1.8 in plaats van f/2.2. Dat zorgt voor betere foto’s in situaties met weinig licht. Je kunt de Huawei P10 Plus vanaf 10 april kopen voor een adviesprijs van 749 euro.

Huawei P10 Plus

Huawei P10 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 249,-

Bekijken
Telltale Guardians of the Galaxy

4. Telltale’s Guardians of the Galaxy: game van de maand?

Vanaf 27 april draait Guardians of the Galaxy Vol. 2 in de bioscoop. Voor het zover is, kun je de avonturen van Star-Lord, Gamora, Groot en Drax alvast op je Android-smartphone beleven. Telltale Games brengt dit voorjaar namelijk een Guardians of the Galaxy-game uit verspreid over vijf delen, en het eerste deel verschijnt op 18 april.

Je kent Telltale misschien van games gebaseerd op The Walking Dead, Game of Thrones en Batman. Het zijn altijd verhalen verspreid over meerdere delen, waarbij iedere maand een nieuw deel verschijnt. De keuzes die je maakt hebben gevolgen voor het verhaal in de latere delen. Nu duikt Telltale voor het eerst in de wereld van Marvel, met Guardians of the Galaxy. Met Star-Lord en de rest van het team is het aan jou om het universum te redden. Het eerste deel kost je slechts 5 euro, daarna kun je ervoor kiezen om per deel te betalen of een season pass te kopen.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10 Plus
Huawei P10 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu