Android in augustus: dit gebeurt er deze maand

Thomas Haenen
1 augustus 2017, 19:04
4 min leestijd
Android in augustus: dit gebeurt er deze maand

Let op, want augustus wordt een drukke maand voor Android-fans. Toptoestellen van Samsung, Nokia en LG én de volgende versie van Android staan allemaal te trappelen om te verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er met Android in augustus

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Deze maand lijkt het cijfer 8 opmerkelijk genoeg centraal te staan. Van de Samsung Galaxy Note 8 tot de Nokia 8 en Android 8.0: dit en meer is wat je in augustus kunt verwachten.

16 augustus: Nokia 8 onthulling

Nokia maakte deze zomer een rentree op de mobiele markt, met de Nokia 3, 5 en 6. Drie goede en betaalbare smartphones met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Het succes smaakt de Finnen echter naar meer, want halverwege augustus onthullen ze hun eerste echte vlaggenschip.

nokia 8-afbeelding

Van deze Nokia 8 zijn inmiddels verschillende specificaties uitgelekt. Qua specificaties kan de smartphone zich waarschijnlijk meten met de beste toestellen van het moment, zoals de Samsung Galaxy S8 en OnePlus 5. De Nokia 8 heeft namelijk dezelfde krachtige Snapdragon 835-chipset, maar is door het 5,3 inch-scherm wel iets compacter. Bovendien wordt het de eerste Nokia-smartphone met een dubbele cameralens achterop. Op 16 augustus is de aankondiging in Londen. Volgens bronnen verschijnt de Nokia 8 dit najaar voor een adviesprijs van zo’n 520 euro.

23 augustus: Aankondiging van de Samsung Galaxy Note 8

Na de desastreuze lancering van de Galaxy Note 7 hoopt Samsung dit jaar op een stevige revanche. De Samsung Galaxy Note 8 moet hét vlaggenschip van dit najaar worden, als het aan de Koreanen ligt. Het toestel wordt op 23 augustus aangekondigd in New York, en ligt als het meezit vanaf september in de winkels. De adviesprijs wordt wel stevig, als we bronnen mogen geloven: bijna duizend euro.

Maar dan krijg je dan ook wat voor. De Note 8 heeft een voorkantvullend 6,3 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Het toestel oogt op uitgelekte beelden iets hoekiger dan de Galaxy S8. Achterop zit een dubbele camera. Het is voor het eerst dat Samsung een smartphone met twee lenzen achterop aflevert. Ook de S Pen, de welbekende Samsung-stylus, is weer aanwezig.

31 augustus: presentatie LG V30

Ook LG pakt in augustus uit met een vlaggenschip. Vlak voor de maand voorbij is organiseert het bedrijf een persconferentie, voorafgaand aan de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Daar wordt naar alle waarschijnlijkheid de LG V30 onthuld. Hoewel zijn voorganger, de LG V20, nooit in Europa verscheen, heeft het bedrijf grote plannen voor dit nieuwe model.

De LG V30 bouwt vooral voort op het vlaggenschip dat de Koreanen eerder dit jaar uitbrachten, de LG G6. Zo krijgt ook de V30 een voorkantvullend scherm mee, maar dit keer ietsje groter: 6,2 inch in plaats van 5,7. De camera krijgt wel een flinke upgrade, met een diafragma van f/1.6. Dat zou van de V30 een van de meest bredere smartphonelenzen maken. Hoe kleiner het diafragma, hoe meer licht een sensor opvangt en hoe beter de beeldkwaliteit daardoor is. De V30 heeft daarnaast een Snapdragon 835-chipset, 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

Eind augustus: definitieve versie van Android 8.0

We hebben er nog geen concrete datum voor, maar in augustus vindt hoogstwaarschijnlijk de definitieve release van Android 8.0 plaats. Onlangs verscheen de vierde Developer Preview, wat betekent dat een volledige versie aanstaande is.

google io 2017 opinie

Voorlopig is de naam van Android 8.0 nog een raadsel, maar de meeste features zijn al bekend. Nieuw zijn bijvoorbeeld notificatiekanalen, waarmee je specifieke notificaties kunt filteren. Ook is het accuverbruik op standby verder beperkt. Android werkt bovendien beter met wachtwoordmanagers, én er is een picture-in-picture-modus zodat je YouTube of Netflix kan blijven kijken terwijl je andere apps opent.

Overigens betekent dit niet dat je vanaf eind augustus gelijk met de software aan de slag kan op jouw smartphone. Heb je een Google Pixel, Pixel XL, Nexus 6P of Nexus 5X, dan ben je als eerste aan de beurt. Andere fabrikanten moeten de software eerst aanpassen voor hun eigen smartphones. Daarbij zijn populaire smartphones als de Galaxy S8 en de OnePlus 5 vaak als eerste aan de beurt. Ook Nokia belooft snel te zijn. Heb je een andere smartphone, dan is het afwachten geblazen. Mogelijk krijg je de update pas in 2018, áls hij al voor jouw smartphone verschijnt.

→ Lees ook: Krijgt mijn smartphone de Android 8.0-update?

Bron afbeelding: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu