De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Auto-app gaat verdwijnen, Google Assistent staat centraal onderweg

Thomas Haenen
8 mei 2019, 9:07
2 min leestijd
Android Auto-app gaat verdwijnen, Google Assistent staat centraal onderweg

De Google Assistent krijgt een ‘Driving Mode’, zo heeft het bedrijf aangekondigd. Dat is slecht nieuws voor de Android Auto-app blijkt nu, want die gaat verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto voor smartphones stopt

De Android Auto-app voor smartphones wordt geschrapt ten faveure van de Google Assistent, zo meldt 9to5Google. De site sprak met Deanna Chang, product manager van Google Assistent in de auto, die het nieuws bevestigde. Android Auto blijft wel bestaan, maar alleen als software die op het dashboard van je auto getoond wordt. De app zelf op je smartphone gebruiken, zit er straks niet meer in.

Op Google I/O presenteerde het bedrijf deze week een nieuwe Driving Mode voor de Google Assistent. Zodra je deze activeert, krijg je verschillende suggesties in beeld voor commando’s die onderweg handig zouden zijn. Zo kun je navigatie starten of aanpassen in Google Maps, of muziek afspelen via apps als Spotify. Deze Driving Mode is vanaf deze zomer beschikbaar op vrijwel alle Android-smartphones.

Hoewel de huidige Android Auto-app ook Google Assistent-ondersteuning heeft, is het voor veel acties nog steeds vereist dat je het scherm aanraakt. Vermoedelijk wil Google dat ontmoedigen, en zet het daarom volledig op stembesturing in.

→ Zo werkt de Google Assistent Driving Mode

Android Auto: alleen voor in de auto

Android Auto zelf gaat voorlopig dus nergens heen. Heb je een auto met entertainmentsysteem, dan kun je nog steeds je smartphone met een kabel aansluiten om de auto op dat scherm te gebruiken. Eerder deze week presenteerde het bedrijf nog een make-over voor Android Auto, inclusief een nachtmodus en een verbeterd homescreen. Die interface is straks dus alleen te zien op het entertainmentsysteem van je auto, en niet op je smartphone.

Google heeft grootse plannen voor haar mobiele besturingssysteem. Zo is Android Auto sindskort geschikt voor brede schermen, werkt men aan een update voor elektrische auto’s en ondersteunt Toyoto ook eindelijk Android Auto.

→ Meer weten? Lees ook onze uitgebreide Android Auto-gids of bekijk onderstaande video

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu