Android Auto is nu ook geschikt voor het bredere scherm in je auto

Thomas Haenen
22 maart 2019, 11:52
2 min leestijd
Android Auto is nu ook geschikt voor het bredere scherm in je auto

Rijd jij rond in een dikke patserbak met een flink entertainmentsysteem? Dan biedt de nieuwste Android Auto-update verbeteringen die voor jou zeker handig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Android Auto breedbeeld-update

Android Auto ondersteunt nu ook bredere schermen, zo ontdekten gebruikers op Reddit. Met de nieuwste update gaat het besturingssysteem slimmer om met de extra ruimte van een groter scherm. Heeft het entertainmentsysteem van je auto een groot display met een hogere resolutie, dan toont Android Auto nu meerdere apps naast elkaar.

Zo krijg je bijvoorbeeld naast navigatie-informatie ook een deel van je homescreen met widget voor muziek-apps te zien (zie onderstaande afbeelding). De menubalk is ook verplaatst op grotere schermen: die staat niet meer onderaan, maar aan de linkerkant van het scherm. Met de aangepaste interface hoef je minder tussen verschillende apps te schakelen, maar is veel direct binnen handbereik.

Android Auto breedbeeld-update

De functie moet vooralsnog wel handmatig aangezet worden via de ontwikkelaarsinstellingen. Daarvoor volg je onderstaande stappen:

  1. Druk in het hoofdmenu van Android Auto op de knop om het zijmenu te openen, en selecteer ‘About’;
  2. Druk zo’n tien keer op de ‘About Android Auto’-knop die vervolgens in beeld verschijnt;
  3. Druk op de drie puntjes rechtsboven om de ontwikkelaars instellingen te openen;
  4. Zoek in deze lijst naar ‘Force 1080p’, en zet de optie aan.

Waarschijnlijk maakt Google de optie in de toekomst standaard voor gebruikers met een groter scherm, maar wil het bedrijf nu nog controleren of er geen fouten in de software zijn geslopen. Omdat het een ontwikkelaarsoptie is, kunnen er namelijk nog bugs opduiken.

De Android Auto wordt vanaf deze week geleidelijk uitgerold onder gebruikers. Google geeft in de changelog aan dat er bugs zijn aangepakt, het toetsenbord is verbeterd en de interface tijdens het bellen is opgefrist.

Hoe download ik Android Auto?

Android Auto is in feite een versimpelde versie van Android voor het dashboard van je auto. De nadruk ligt op veiligheid en simpliciteit: menu’s zijn overzichtelijker, knoppen zijn groter en je wordt niet afgeleid door allerlei notificaties.

Ook kun je bijvoorbeeld maar één app tegelijk gebruiken, die ook nog eens behoorlijk uitgekleed is. Tijdens het navigeren in Google Maps ligt daarom alle focus op de route zelf, en niet op nabijgelegen café’s, restaurants of pinautomaten.

→ Ontdek in onze Android Auto-gids meer over alle functies

Officieel is Android Auto nog steeds niet in Nederland beschikbaar, omdat je je smartphone niet mag gebruiken tijdens het rijden. Het is echter onduidelijk of het gebruik van Android Auto via je entertainmentsysteem ook illegaal is. Wel is het via een omweg vrij makkelijk om Android Auto in Nederland te gebruiken.

Lees ook: zo kun je Android Auto downloaden en installeren in Nederland

Lees meer over Android Auto

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu