De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Auto krijgt update: dit is het nieuwe design

Wouter Nijsen
13 mei 2022, 10:52
2 min leestijd
Android Auto krijgt update: dit is het nieuwe design

Google blijft werken aan Android Auto en geeft de slimme software voor in de auto later dit jaar een grote update. Het design gaat op de schop en in dit artikel lees je wat gaat veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto krijgt design-update

Android Auto is populair en dus is het niet zo gek dat Google de software blijft verbeteren. Tijdens ontwikkelaarsconferentie I/O 2022 heeft de zoekgigant een nieuw design voor Android Auto onthuld. De interface wordt slimmer en toont aan de hand van drie ‘kaarten’ de belangrijkste informatie op het scherm.

De meeste schermruimte wordt gebruikt voor navigeren met Google Maps; dit is immers de belangrijkste functie van Android Auto. Maar, je ziet ook altijd de mediaspeler in beeld, zodat je gemakkelijk je muziek en/of podcasts bedient. Het derde scherm is bedoeld voor de Google Assistent, die allerlei informatie kan laten zien.

A new design for Android Auto

Zo kun je de geschatte aankomsttijd checken en deze delen met een familielid of vriend, maar ook reageren op berichtjes die je hebt ontvangen. Heb je een telefoongesprek gemist, dan krijg je dit ook in dit venster te zien. Verder is het mogelijk om simpelweg een klok met de datum te tonen op het scherm.

Over schermen gesproken: Android Auto is na de update ‘adaptief’. Dit betekent dat de interface wordt aangepast op het scherm van je infotainmentsysteem, ook als het display wat langer of juist heel breed is. De video hierboven laat zien hoe de interface er precies uitziet. De Android Auto-update wordt volgens Google deze zomer uitgebracht.

Dit is Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor de infotainmentsystemen in auto’s. Je verbindt je smartphone met de auto, waarna de Android Auto-software wordt getoond op een groter scherm. Vervolgens kun je allerlei apps gebruiken, zoals Google Maps, Spotify en WhatsApp.

Op Android Planet schrijven we regelmatig over Android Auto. We hebben het bijvoorbeeld over de beste apps voor Googles autoplatform, en geven handige tips voor wanneer je Android Auto niet aan de praat krijgt.

Android Auto in 2021 review: dit kun je met het besturingssysteem voor onderweg

Meer lezen over Android Auto?

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu