De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Donkere modus voor Android Auto rolt nu écht uit

Michel van 't Klaphek
30 juli 2019, 19:06
2 min leestijd
Donkere modus voor Android Auto rolt nu écht uit

Na een kleine maand uitstel rolt de donkere modus voor Android Auto nu dan echt uit. Je smartphone haalt de update automatisch binnen.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto donkere modus instellen

Android Auto krijgt deze zomer een totale make-over en als eerste rolt de donkere modus uit. De update wordt gefaseerd uitgebracht, waardoor het enkele weken kan duren voor je de nieuwe software in huis hebt. Het lijkt erop dat je minstens versie 4.5.5928 van de app moet hebben om de donkere modus te kunnen gebruiken.

Android Auto donkere modus-update

De dark mode is vooral fijn wanneer je ‘s nachts in de auto zit, omdat het kleurenschema prettiger is voor je ogen. Bovendien zijn veel apps aangepast voor Android Auto, waardoor ze rekening houden met de grijze kleuren. Hiernaast introduceert de update ook een vernieuwde navigatiebalk aan de onderkant, die rekening houdt met de situatie. Tijdens het luisteren naar Spotify zie je bijvoorbeeld de afspeelknoppen in beeld verschijnen.

Verder is het thuisscherm compleet op de schop gegaan. Voortaan zie je hier je meestgebruikte apps en laatst ontvangen sms’jes en oproepen. Rechtsonder de navigatiebalk zit een knop om met de Google Assistent te praten, die in de toekomst overigens steeds meer met Android Auto geïntegreerd wordt.

Android Auto in Nederland

Android Auto is een aangepaste versie van het besturingssysteem die speciaal voor onderweg is gemaakt. De nadruk ligt op overzicht en duidelijkheid: menu’s zijn simpel, knoppen groter en afleidende notificaties worden tot een minimum beperkt. Ook kun je bijvoorbeeld maar één app tegelijk gebruiken.

Officieel is Android Auto niet in Nederland beschikbaar. Via een kleine omweg is het echter heel simpel om de app op je smartphone te krijgen. Check voor duidelijke instructies ons artikel over het downloaden en installeren van Android Auto. Check ook onze Android Auto-gids voor een overzicht van alle mogelijkheden, of bekijk onderstaande video:

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu