Android Auto krijgt complete make-over: donkere modus, nieuw design en meer
Michel van 't Klaphek

Google schenkt steeds meer aandacht aan Android Auto en vanaf deze zomer ziet Googles besturingssysteem voor in de auto er daarom compleet anders uit. Deze 4 verbeteringen mag je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Auto donkere modus op komst: 4 verbeteringen

De update wordt een dag voor aanvang van de Google I/O 2019 aangekondigd via een blogpost. Google legt uit dat de update vooral bedoeld is om rijden met Android Auto veiliger, makkelijker en meer intuïtief te maken. Het besturingssysteem krijgt dan ook een flinke make-over.

1. Veiliger onderweg

Ten eerste doet Google afstand van het traditionele thuisscherm. In plaats daarvan krijg je een navigatiebalk aan de onderkant die zich aan de situatie aanpast. Wanneer je bijvoorbeeld aan het navigeren bent in Google Maps zie je in een kleine muziekspeler welk nummer Spotify momenteel afspeelt. Wanneer je een oproep krijgt krijg je een pop-up aan de bovenkant van het scherm.

2. Nieuw thuisscherm

Door op de meest linkse knop van de navigatiebalk te drukken wordt je naar het compleet vernieuwde thuisscherm gebracht. Hier zie je jouw meestgebruikte apps en laatst ontvangen sms’jes en oproepen. Door op de knop aan de rechterkant te drukken kun je praten met de Google Assistent. Google zegt dat je dankzij de nieuwe indeling een stuk minder vaak op het scherm hoeft te tikken. Dit is wel zo veilig.

3. Donkere modus

Google brengt zijn donkere modus naar steeds meer apps en nu is ook Android Auto aan de beurt. Wanneer je ‘s nachts in de auto zit is het vernieuwde kleurenschema een stuk fijner voor je ogen. De zwarte modus staat standaard aan en verandert dus niet meer op basis van het tijdstip automatisch mee. Alle apps moeten rekening houden met de donkere modus van Android Auto.

Lees ook: Android Auto downloaden en gebruiken in je auto: zo doe je dat

Android Auto donkere modus (1)

4. Instappen en rijden maar

Tot slot gaat Android Auto straks automatisch verder met waar je was gebleven. Zodra je de app aanzet gaat Spotify bijvoorbeeld direct verder met het nummer waar je de vorige autorit mee geëindigd was. Door ‘Hey Google’ te zeggen kun je bovendien direct een nieuwe route opgeven zonder je handen van het stuur te halen.

Over Android Auto

Het vernieuwde Android Auto komt deze zomer uit, maar Google noemt geen specifieke verschijningsdatum. Wel is duidelijk dat de zoekmachine grootse plannen heeft voor haar mobiele besturingssysteem. Zo is Android Auto sindskort geschikt voor brede schermen, werkt men aan een update voor elektrische auto’s en ondersteunt Toyoto ook eindelijk Android Auto.

→ Meer weten? Lees ook onze uitgebreide Android Auto-gids of bekijk onderstaande video

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.