De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Auto-update voegt Google Podcasts-ondersteuning toe

Thomas Haenen
2 augustus 2018, 9:31
2 min leestijd
Android Auto-update voegt Google Podcasts-ondersteuning toe

Binnenkort kun je de nieuwe podcasts-app van Google gemakkelijker onderweg gebruiken. Het zoekbedrijf werkt aan Google Podcasts-ondersteuning in Android Auto die mogelijk binnenkort al uitrolt.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto Google Podcasts-ondersteuning beschikbaar

Sinds dit voorjaar is Google Podcasts te vinden in de Play Store. Dat begon als een vrij simpele app om op de hoogte te blijven van je favoriete podcasts, maar de zoekgigant voegt in rap tempo nieuwe features toe. Het lijkt erop dat daar nu ook Android Auto-ondersteuning bij komt. Android Police ontdekte dat deze feature al beschikbaar is voor een handjevol gebruikers.

Als je een podcast start in de Google Podcasts-app, en vervolgens Android Auto opent, dan kun je de applicatie bedienen in deze versimpelde modus. De afspeelknoppen zijn dan een onderdeel van de Google-app, volgens Android Auto. Opmerkelijk genoeg kun je echter nog niet een nieuwe podcast starten met Android Auto. In de interface zijn vooralsnog nog geen verwijzingen naar Google Podcasts te vinden.

Mocht de optie nog niet beschikbaar zijn op jouw smartphone, dan zul je nog even geduld moeten hebben. Google heeft de feature namelijk nog niet officieel aangekondigd. Waarschijnlijk laat dat niet al te lang meer op zich wachten.

→ Lees ook: de 4 beste podcast-apps voor Android

Android Auto gebruiken in Nederland

Hoewel Android Auto al sinds 2015 beschikbaar is in de Verenigde Staten en andere landen, kun je de dienst hier niet in de Play Store vinden. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het gebruik van je smartphone achter het stuur hier streng verboden is. Wil je toch aan de slag? Dan vind je Android Auto via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je smartphone. Gebruik dan wel een houder in je auto om je smartphone vast te zetten.

Android Auto biedt autovriendelijke versies van apps die je regelmatig in de auto nodig hebt. De interface bestaat uit veel grote, simpele knoppen, die makkelijk tijdens het rijden af te lezen en in te drukken zijn. Op het homescreen wordt in één oogopslag je navigatie van Google Maps of Waze getoond, aangevuld met een versimpelde versie van Spotify, Google Play Music of een andere muziek-app. Dat maakt het gebruik van je smartphone onderweg net een tikkeltje minder roekeloos.

Lees meer over Android Auto

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu