Screenshots: check de interface van Android Auto in actie

Gijs Ettes
29 september 2014, 9:10
2 min leestijd
Screenshots: check de interface van Android Auto in actie
Android Auto screenshots

Google heeft op de Android Developers-website meer Android Auto screenshots gepubliceerd die een indruk geven hoe het besturingssysteem eruit gaat zien. Android Auto fungeert als verlengstuk van de apps op je smartphone; zonder een telefoon die verbonden is met internet zal het besturingssysteem niet werken. De gebruikersinterface is zo simpel mogelijk gehouden, met grote knoppen en minimale mogelijkheden om de indeling te tweaken. Google wil namelijk dat Android Auto minimaal afleidt tijdens het rijden.

Onder in beeld bevindt zich een balk met snelkoppelingen naar Google Maps, de telefoonfunctie, het overzicht met apps (die op je telefoon staan geïnstalleerd en zijn geoptimaliseerd voor Android Auto), de muziekspeler en de snelheidsmeter. Welke functie laatstgenoemde nog meer heeft behalve je snelheid tonen, is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Android Auto screenshots

De Android Auto screenshots laten wel al zien dat alle apps – net zoals bij Android Wear – qua design overeenkomen. De interface wordt niet door app-ontwikkelaars gemaakt, maar door Android Auto zelf. Vanuit de app op je smartphone kun je alleen logo’s, thema’s en achtergronden aanpassen. Verder toont  Android Auto dankzij de implementatie van Google Now relevante informatie over bijvoorbeeld de situatie op de weg en naderende afspraken.

Android Auto screenshots
1
2

Rechtsboven in de interface wordt zie je constant hoe het staat met de batterij en de verbinding  met je telefoon. Ook is hier een microfoontje te vinden die je kunt indrukken om gesproken commando’s uit te voeren. De interface wordt donker of licht afhankelijk van het uur van de dag en biedt, zoals je hieronder ziet, de nodige mediafuncties.

nexus2cee_auto1
nexus2cee_auto2
nexus2cee_daynight

Op termijn maakt Google de SDK voor Android Auto beschikbaar, zodat ontwikkelaars kunnen testen met apps voor het platform. Diverse autofabrikanten, waaronder Ford, Audi, Volkswagen, Honda, Hyundai en Nissan hebben al aangegeven dat ze aan de slag gaan met Android Auto.

Lees meer over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu