Update: Android Auto krijgt wallpapers en Google Assistent-snelkoppelingen

Wouter Nijsen
12 februari 2021, 9:16
1 min leestijd
Update: Android Auto krijgt wallpapers en Google Assistent-snelkoppelingen

Gebruik je Android Auto? Dan kun je vanaf nu aan de slag met een boel nieuwe features. Google rolt onder andere nieuwe wallpapers en Google Assistent-snelkoppelingen uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android Auto-functies beschikbaar

Door geruchten wisten we al dat Android Auto een aantal nieuwe functies zou krijgen en nu is de update ook daadwerkelijk beschikbaar. Volgens website Android Police kun je nu wallpapers instellen in Android Auto, waarmee je de software een nieuw likje verf geeft. Google heeft een aantal achtergronden aan Auto toegevoegd, maar laat je nog niet zelf afbeeldingen uploaden. Mogelijk komt hier in de toekomst verandering in.

Android Auto - achtergronden

Ook nieuw is de mogelijkheid om Google Assistent-snelkoppelingen op het scherm te plaatsen. Dat is handig, want daardoor hoef je niet per se je stem te gebruiken om het slimme hulpje iets te laten doen. Je kan bijvoorbeeld een snelkoppeling maken om een specifiek contact te bellen, of de navigatie te starten.

De Google Assistent-routines, waarmee je meerdere acties achter elkaar uitvoert met één commando, worden ook toegevoegd aan Android Auto. Deze feature zat jaren geleden ook in de software, maar verdween toen om onduidelijke redenen. Het goede nieuws is dat je de routines voortaan gewoon weer kan gebruiken als je onderweg bent.

Meer over Android Auto

Benieuwd naar onze ervaringen met Android Auto anno 2021? In onze uitgebreide Android Auto review vertellen we je er alles over! Daarin lees je precies wat je er allemaal mee kunt en geven we verschillende handige en toffe tips voor apps om te gebruiken in de auto. Ook gaan we dieper in op wat we in de toekomst hopen te gaan zien qua nieuwe mogelijkheden en functies.

Android Auto in 2021 review: dit kun je met het besturingssysteem voor onderweg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu