Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Let op: Google verwijdert je Android back-up na zestig dagen

Thomas Haenen
15 september 2017, 11:40
2 min leestijd
Let op: Google verwijdert je Android back-up na zestig dagen

Sinds kort biedt Android de mogelijkheid om een online back-up te bewaren van belangrijke gegevens op je smartphone. Die wordt echter al vrij snel weer verwijderd, zo blijkt nu.

Lees verder na de advertentie.

Android back-up automatisch verwijderd

Het overstappen naar een nieuwe smartphone kan soms nog een heel gedoe zijn, zeker als je oude toestel niet meer functioneert. Android maakt het overstapproces zo makkelijk mogelijk door automatisch back-ups te maken van je chatgeschiedenis, foto’s, video’s en andere belangrijke appgegevens op je oude toestel. Tijdens het instellen van je nieuwe smartphone ben je dus zo weer voorzien van al je info.

Althans: dat is de theorie. In de praktijk blijken er enkele haken en ogen te zitten aan de gratis back-ups, zo ontdekte een Reddit-gebruiker. Hij stapte na problemen met zijn Nexus 6P tijdelijk over op een iPhone, terwijl hij een nieuw toestel uitzocht. Nadat hij enkele maanden later weer wilde overstappen naar Android, waren al zijn back-ups plots verdwenen.

android back-up automatisch verwijderd

Wat blijkt: Google bewaart je back-ups slechts zestig dagen. Vervolgens worden ze automatisch verwijderd. Als je oude toestel binnen die zestig dagen activeert wordt de periode weer verlengd; zo niet, dan verdwijnen je gegevens automatisch. Ook krijg je geen notificatie of mail vlak voor je gegevens verlopen. Er is geen mogelijkheid om zónder je oude smartphone de back-up langer te bewaren, of om deze tijdelijk naar je eigen pc te downloaden.

Tip: Zo kun je back-ups beheren in Google Drive

Deze voorwaarde wordt door Google wel vermeldt, maar verstopt in de ondersteuningsdocumenten van Google Drive. Daar moet je maar net naar gekeken hebben, dus. Reddit-gebruikers hopen Google nu te overtuigen om de termijn te verlengen, of om gebruikers de optie te geven handmatig de back-up zelf op te slaan. Het zoekbedrijf heeft nog niet gereageerd op de klachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu