Android bestaat drie jaar

Redactie
6 november 2010, 19:25
1 min leestijd
Android bestaat drie jaar
htc-magic

Op 5 november 2007 onthulde Google haar mobiele besturingssysteem Android. Android bestaat nu dus meer dan drie jaar. In die drie jaar tijd is er heel veel gebeurd. Fabrikanten verkopen miljoenen toestellen en er staan al meer dan 100.000 applicaties in de Android Market. Android is hot! Wij kijken nu al uit naar de volgende verjaardag, want wat heeft Google het volgende jaar voor ons in petto?

Op 5 november 2007 kondigde Google en de Open Handset Alliance (een groep fabrikanten, waaronder HTC en Samsung) het nieuwe mobiele besturingssysteem Android aan. Op 12 november 2007 plaatste Google een blogpost met als titel “This is the droid you’re looking for” met de introductie van de Android SDK. De allereerste demo van de SDK was niet heel erg sexy, maar gelukkig veranderde dit al snel.

Lees verder na de advertentie.

In februari 2009 werd Android 1.1 geintroduceerd. In april volgde Cupcake (1.5) met video-opnames, YouTube-uploads en widgets. Donut (Android 1.6) zag het levenslicht in september 2009 met een verbeterde Android Market, Voice Search en navigatie.

Het afgelopen jaar werden we verrast met Eclair (2.0/2.1) en Froyo (2.2). Deze versies introduceerden Live Wallpapers, Wi-Fi hotspot, USB tethering, Flash en App-2-SD.

2010-2011

Het komende jaar kunnen we veel vernieuwingen verwachten. De nieuwe Android-versies Gingerbread en Honeycomb komen uit en Android-telefoons worden vele malen krachter door dual-core-processoren. Daarnaast is het binnenkort wellicht mogelijk om muziek te kopen via Google Music en ondersteunt de Android Market in de nabije toekomst andere betaalmiddelen dan alleen de creditcard. En laten we niet vergeten dat het aantal Android-tablets het komende jaar flink toeneemt.

Mooiste moment

Wat vond jij het mooiste Android-moment van het afgelopen jaar? Was het de aankoop van een nieuwe telefoon? Of werd je vrolijk toen één bepaalde applicatie in de Android Market verscheen? Deel het hieronder!

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's