Google controleert elke dag zes miljard apps op malware

Erwin Vogelaar
19 april 2016, 19:32
1 min leestijd
Google controleert elke dag zes miljard apps op malware

Google controleert dagelijks zes miljard apps op malware. Dit en meer blijkt uit het Android-beveiliging jaarrapport van 2015.

Lees verder na de advertentie.

Android beveiliging jaarrapport 2015

Voor de tweede keer heeft Google een jaarrapport over beveiliging op Android gepubliceerd. Hieruit blijkt onder andere dat Google per dag zes miljard apps controleert op malware om gebruikers zo te beschermen. Daarnaast worden er dagelijks 400 miljoen apparaten gescand voor gevaren op het toestel zelf en netwerkgebaseerde gevaren. Tevens beschermt Google gebruikers van Chrome op Android via Safe Browsing van schadelijke websites.

android beveiliging jaarrapport

Google stelt dat het steeds moeilijker wordt voor potentieel gevaarlijke apps om in Google Play  terecht te komen. Vergeleken met 2014 is er 40 procent minder kans dat je een potentieel gevaarlijke app downloadt. Nog maar 0,08 procent van alle installaties bevat een dataverzamelaar, 0,02 procent van de installaties bevat spyware en 0,01 procent van de installaties bevat een kwaadaardige downloader.

Op 0,15 procent van de apparaten die enkel via Google Play  apps downloaden, is een potentieel schadelijke app geïnstalleerd. Op apparaten waar ook apps van andere bronnen worden gedownload is dat percentage 0,5 procent. Je bent dus sowieso veiliger als je enkel via de app-winkel van Google  downloadt.

Om Android nog veiliger te maken, heeft Google met Android 6.0 (Marshmallow) enkele nieuwe beveiligingen toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn  de app-permissies en ondersteuning voor vingerafdrukscanners. Google belooft ook dit jaar verder te werken aan de beveiliging van het besturingssysteem  en daarbij ook de transparantie in de gaten te houden. Het volledige jaarrapport is hier te lezen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu