De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google neemt Android beveiliging op de schop en gaat apps actief scannen

Redactie
28 februari 2014, 8:02
1 min leestijd
Google neemt Android beveiliging op de schop en gaat apps actief scannen
Android beveiliging

Google gaat aan de slag met de Android beveiliging, en wil deze verder uitbreiden. Dat laat Adrian Ludwig, beveiligingsexpert bij het Android-team, weten aan Computerworld. Google controleert bij het installeren van Android-apps standaard of er malware of andere potentiële gevaren aanwezig zijn, ook als de app niet via Google Play wordt geïnstalleerd. Daar bouwt Google op verder en gaat Android-apps ook na hun installatie blijven scannen op potentiële gevaren.

“Als een app na de installatie andere software installeert, willen wij dit aan de gebruiker melden”, aldus Ludwig. Het kan namelijk voorkomen dat je een Android-apps installeert waar op het eerste gezicht helemaal niets mis mee is, maar na een tijd malware op je toestel downloadt.

Lees verder na de advertentie.

Extra Android beveiliging komt met update

app_verification

De nieuwe beveiligingsdienst komt beschikbaar voor gebruikers van Android 2.3 (Gingerbread) en hoger, en wordt via een update voor Play Services uitgerold. Deze app updatet zichzelf. Volgens Ludwig wordt de update de komende weken verspreid. Het checken van geïnstalleerde apps wordt op de achtergrond uitgevoerd, als een speciale achtergrondtaak, waarvan de gebruikers niets merkt. Google zegt dat je geen last van de nieuwe feature ondervindt.

“We willen ervoor zorgen dat er geen zwakke plek is binnen ons platform, zodat gebruikers beschermd blijven”, aldus Ludwig.

Lees meer over de veiligheid van Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu