De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android-beveiligingsupdate van april rolt nu uit op Pixel-telefoons

Stijn Wanders
6 april 2020, 20:07
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van april rolt nu uit op Pixel-telefoons

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van april 2020 uitgebracht. De update is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons, maar rolt de komende tijd ook uit op veel andere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate van april 2020 rolt uit

De beveiligingspatch van april is officieel uitgebracht voor Google Pixel-telefoons. Iedereen met een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 of Pixel 4 XL kan de update vanaf vandaag verwachten. Google rolt de patch geleidelijk naar alle gebruikers uit, dus het kan zijn dat jij ‘m iets later ontvangt dan anderen.

De update was al op enkele andere smartphones te vinden, zoals de Samsung Galaxy S20, Galaxy Note 9 en Galaxy Note 8. De update rolde in de eerste dagen van april uit op deze apparaten. Samsung is de laatste tijd erg snel met het uitbrengen van de maandelijkse beveiligingspatches en weet hiermee zelfs Google voor te zijn.

google pixel 4 xl review

De Google-beveiligingspatch van april 2020 lost huidige privacyproblemen of andere kwetsbaarheden op. Verder bevat de update drie functionele updates. De eerste heeft betrekking op bluetooth-geheugenlekken, de tweede is een bugfix voor de audio-invoer bij telefoongesprekken. Tot slot is er een oplossing voor de vertraging bij het openen van het toetsenbord in bepaalde apps.

Bezit je een Pixel-telefoon, dan ontvang je spoedig een melding dat de beveiligingspatch klaarstaat als download. Als je wat minder geduldig bent, kan je ook handmatig checken of de update beschikbaar is op jouw toestel. Ga hiervoor naar Instellingen, klik op ‘Systeem > Geavanceerd > Systeemupdate’ en kies dan voor ‘Controleren op update’. Als de patch niet verschijnt, moet je nog eventjes wachten. Dit duurt doorgaans niet langer dan een paar dagen.

Wanneer krijg ik de update?

Heb je een smartphone van een ander merk, dan moet je iets langer wachten tot je de update ontvangt. Het updatebeleid verschilt per merk en vaak ook per toestel. Fabrikanten als Nokia, OnePlus en Sony zijn vaak snel met het uitbrengen van beveiligingsupdates en rollen deze maandelijks uit. Andere merken brengen slechts vier maal per jaar een update uit. High-end smartphones krijgen daarbij vaak sneller updates dan goedkopere toestellen.

android kwetsbaarheden

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

We houden ook in de gaten welke telefoons de Android 10-update krijgen. Bekijk het Android 10 update-overzicht om te zien of jij de update kunt verwachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu