De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android-beveiligingsupdate van april 2022 nu te downloaden

Mike Peek
5 april 2022, 9:12
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van april 2022 nu te downloaden

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van april 2022 uitgebracht. De patch is nu al te downloaden voor de eigen Pixel-smartphones. De update lost meerdere problemen op, zeker voor de Pixel 6 en 6 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate april 2022 beschikbaar

Aan het begin van de maand verschijnt traditiegetrouw een nieuwe Android-beveiligingsupdate. Google meldt op zijn blog dat de patch van april 2022 per direct uitrolt. Zoals gewoonlijk verschijnt hij eerst voor de Pixel-smartphones. Dat zijn Googles eigen telefoons. Eigenaren van onderstaande toestellen kunnen de nieuwste software nu downloaden:

Google Pixel 6 Pro

We raden aan om de update zo snel mogelijk te installeren. Google lost namelijk beveiligingsproblemen op, zodat je geen prooi wordt van hackers. Daarnaast pakt de zoekgigant ook meerdere bugs aan. Vooral de Pixel 6 en 6 Pro profiteren daar deze maand van. Zo moet draadloos opladen na de update beter werken. Ook zijn enkele cameraproblemen opgelost.

Je toestel geeft vanzelf een melding dat de update te downloaden is. Natuurlijk kun je het ook handmatig checken. Dat doe je via ‘Instellingen’, ‘Systeem’ en ‘Systeemupdate’. Daar krijg je te zien of jouw toestel voorzien is van de nieuwste softwareversie. Staat de update klaar, dan kun je ‘m natuurlijk direct installeren.

Ik heb geen Google Pixel: wanneer kan ik updaten?

Is jouw telefoon van een ander merk dan Google? Dan is het afwachten wanneer je de Android-beveiligingsupdate van april 2022 krijgt. Fabrikanten als Samsung, Nokia en Xiaomi hebben namelijk allemaal hun eigen updatebeleid. Samsung is regelmatig eerder dan Google zelf. Op sommige toestellen van de Koreaanse fabrikant, zoals de Samsung Galaxy S22 Ultra, is de nieuwe update nu al te downloaden.

Wist je dat Android Planet elke vrijdag een overzicht publiceert met alle (beveiligings)updates die die week zijn uitgerold? Ook jij als lezer kunt daar een belangrijke bijdrage aan leveren! Heb jij afgelopen week een update ontvangen op je smartphone, tablet of smartwatch? Mail ons dan via redactie@bigspark.com of stuur ons een berichtje via Instagram of Facebook.

Lees het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu