Google geeft Android-beveiligingsupdate voor december vrij

Thomas Haenen
6 december 2016, 10:25
2 min leestijd
Google geeft Android-beveiligingsupdate voor december vrij

Google is begonnen met de uitrol van de Android-beveiligingsupdate december. Er worden zo’n 40 kwetsbaarheden in het besturingssysteem aangepakt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate december

Deze maand worden er meer dan 40 kwetsbaarheden in Android aangepakt, zo blijkt uit details van de beveiligingsupdate die Google heeft vrijgegeven. De software wordt vanaf deze week al uitgerold voor verschillende smartphones, waaronder de Nexus 6P en Nexus 5X.

De update bestaat deze maand uit twee delen, één met een datum van 1 december en één van 5 december. De eerste patch pakt problemen met Android zelf aan. Zo was het voor kwaadwillenden mogelijk om met een vervalst beveiligingscertificaat data te onderscheppen op je smartphone. Ook zijn aspecten van Smart Lock, wifi en telefonie aangepakt.

Android-beveiligingsupdate december

De tweede update staat vooral in het teken van drivers, de software die de hardware van je smartphone aanstuurt. Onder andere drivers van Qualcomm, MediaTek, NVIDIA en HTC zouden over serieuze kwetsbaarheden beschikken. Vrijwel alle Android-smartphones beschikken over hardware van minstens één van deze bedrijven. Na het installeren van de update zou je smartphone weer beschermd moeten zijn tegen deze problemen.

Zo download je maandelijks beveiligingsupdates

Google rolt inmiddels al ruim een jaar maandelijks beveiligingsupdates uit voor Android. Een maand voordat deze worden vrijgegeven, worden ze beschikbaar gemaakt voor fabrikanten. Het doel is ervoor te zorgen dat een zo groot mogelijk aantal Android-smartphones beveiligd is tegen kwetsbaarheden in Android. Helaas kiest slechts een klein aantal fabrikanten ervoor om de updates daadwerkelijk uit te rollen naar al hun smartphones.

Heb je een Google-smartphone, zoals de Nexus 6P of de Nexus 5X, dan kun je vanaf een update voor je smartphone verwachten. Je krijgt automatisch een notificatie zodra deze voor je klaarstaat. Desgewenst kun je ook handmatig controleren door bij de Instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en vervolgens ‘Software-update’ te kiezen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu