Google brengt beveiligingsupdate februari uit voor Pixel en Nexus-toestellen

Michel van 't Klaphek
5 februari 2018, 20:07
2 min leestijd
Google brengt beveiligingsupdate februari uit voor Pixel en Nexus-toestellen

Google rolt de beveiligingsupdate van februari uit, die een flink aantal problemen oplost. Uiteraard worden de Nexus- en Pixel-toestellen als eerst geüpdatet. Telefoons van andere fabrikanten volgen later.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate februari 2018

Iedere maand brengt Google een beveiligingsupdate uit. Deze update verhelpt ontdekte kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Android-partners, waaronder fabrikanten en ontwikkelaars, worden tijdig geïnformeerd over deze kwetsbaarheden.

De beveiligingsupdate van februari lost 29 kwetsbaarheden op. Ook worden enkele functies toegevoegd. De meest ernstige kwetsbaarheid die wordt opgelost is het probleem binnen het Media-framework. Hierdoor konden kwaadwillenden via een bestand codes op jouw telefoon uitvoeren. Er zijn echter geen slachtoffers van deze kwetsbaarheid bekend.

android-beveiligingsupdate januari 2018

De belangrijkste toevoeging is de activatie van de Visual Core-chip in de Google Pixel 2 (XL) voor alle apps. Hierdoor maakt de camera betere foto’s, met name bij weinig licht. Op de achtergrond worden foto’s namelijk sneller verwerkt, waardoor de uiteindelijke kwaliteit omhooggaat. Hierdoor wordt hdr+ mogelijk, waardoor de kleurbalans beter is en foto’s natuurlijker ogen.

De functie was al beschikbaar voor Googles eigen apps. De Pixel 2 werd niet voor niets geroemd om zijn cameraprestaties. Nu bieden overige apps als Instagram, Snapchat en WhatsApp ook ondersteuning. Vermoedelijk volgen in een later stadium meer apps.

Wanneer ontvang ik de update?

Ben je in het bezit van een Nexus- of Pixel-toestel? Dan ontvang je de update als eerste. Heb je een andere Android-telefoon, dan kan het wat langer duren. Uit het verleden weten we dat met name Nokia redelijk vlot is met het uitbrengen van updates. Ook Sony en Samsung hebben een redelijk goede reputatie als het om beveiligingsupdates gaat.

Je krijgt vanzelf een notificatie zodra de update voor je klaarstaat. Zelf controleren kan natuurlijk ook. Ga daarvoor naar het instellingenmenu en kies onderin voor ‘Systeem’. Tik hier op ‘Over de telefoon’ of ‘Telefooninfo’ en selecteer ‘Systeemupdates’. Vervolgens kun je controleren of de update beschikbaar is.

Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht met smartphones die een beveiligingsupdate hebben gekregen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app, zodat je ‘m als eerste in je inbox hebt!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu