Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google brengt beveiligingsupdate van februari voor Pixel-toestellen uit

Michel van 't Klaphek
4 februari 2019, 19:23
1 min leestijd
Google brengt beveiligingsupdate van februari voor Pixel-toestellen uit

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van februari uitgebracht. Traditiegetrouw worden de eigen Pixel-smartphones eerst bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate februari 2019 nu beschikbaar

Deze maand lost Google 42 problemen op met de update. Het gaat vooral om kwetsbaarheden die in theorie door hackers gebruikt kunnen worden om mee te kijken op je toestel. Zo is er een lek in het media-framework gedicht, waardoor het mogelijk was om in te breken op een toestel door bestanden te verzenden.

google pixel 3 xl review

Zoals gebruikelijk hebben zich geen slachtoffers gemeld. Desondanks is het verstandig om de update zo snel mogelijk binnen te halen, zo loop je geen onnodig risico. Googles eigen Pixel-telefoons worden als eerst bijgewerkt. Je krijgt automatisch een melding met daarin het verzoek om te updaten. Je kunt ook handmatig controleren of de patch al klaarstaat, door in het instellingenmenu bij ‘Software-update’ te kijken.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Wanneer krijg ik de update?

Heb je geen Google Pixel? Dan moet je nog even geduld hebben. Zodra Google de Android-beveiligingsupdate heeft vrijgegeven, kunnen andere fabrikanten deze ook uitrollen voor hun telefoons. Nokia is er bijvoorbeeld altijd vrij snel bij en rolt de software binnen enkele dagen tot weken uit voor hun populairste smartphones. Hetzelfde gaat op voor Samsung en Sony.

Andere fabrikanten hebben wat meer tijd nodig en bundelen meerdere updates. Eigenaren van deze toestellen krijgen eens per 60 of 90 dagen een pakket. Motorola pakt het bijvoorbeeld op deze manier aan. Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht van smartphones die een beveiligingsupdate hebben gekregen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de gratis app op om op de hoogte te blijven!

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu