De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android-beveiligingsupdate van februari nu beschikbaar voor Pixels

Wouter Nijsen
2 februari 2021, 15:02
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van februari nu beschikbaar voor Pixels

Google heeft de tweede beveiligingsupdate van 2021 uitgebracht. De februari-patch is nu beschikbaar voor recente Pixel-telefoons en komt de komende weken ook naar toestellen van andere merken.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate februari 2021 beschikbaar

android beveiligingsupdate

De beveiligingsupdate van februari 2021 is zoals gebruikelijk direct voor Googles eigen Pixel-telefoons beschikbaar. Het gaat om de Pixel 3 en nieuwer, maar we hebben hieronder alle geschikte Pixel-smartphones op een rijtje gezet.

Je ontvangt automatisch een melding als de beveiligingsupdate van februari voor je klaarstaat. Het is ook mogelijk om handmatig te controleren op updates. Dit doe je door de instellingen op je Pixel-telefoon te openen, naar ‘Systeem’ te gaan, op ‘Geavanceerd’ te tikken en daar voor ‘Systeemupdate’ te kiezen. Vervolgens verschijnt de beveiligingsupdate in beeld en kun je ‘m downloaden en installeren.

Het kan echter zijn dat de patch niet direct verschijnt. Google rolt updates geleidelijk uit, waardoor het eventjes kan duren voordat ‘ie voor iedereen beschikbaar is. De software-update bevat geen grote nieuwe features, maar vooral kleine verbeteringen en beveiligingsoplossingen.

Ik heb geen Pixel, wanneer krijg ik de update?

Heb je geen Google Pixel-telefoon, maar een smartphone van een ander merk? Het ligt dan aan de fabrikant of en wanneer jij de februari-patch kunt verwachten. Verschillende fabrikanten rollen redelijk vlot updates uit, waaronder Samsung, OnePlus en Nokia.

Bij andere merken kan het wat langer duren. Sommige fabrikanten kiezen er zelfs voor om eens per kwartaal een grotere update uit te brengen. De patches worden dan gebundeld, waardoor je ook weer helemaal up-to-date bent. Motorola doet dit bijvoorbeeld.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een Android- en of beveiligingsupdate hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

Lees meer Google-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu