De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Eerste beveiligingsupdate van het jaar nu te downloaden voor Pixel-telefoons

Michel van 't Klaphek
7 januari 2019, 20:17
2 min leestijd
Eerste beveiligingsupdate van het jaar nu te downloaden voor Pixel-telefoons

Google trapt het nieuwe jaar af met een beveiligingsupdate. Deze patch rolt per direct uit voor Pixel-toestellen en lost naast enkele veiligheidslekken ook een audioprobleem op.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate januari 2019 beschikbaar

In totaal worden er 27 kwetsbaarheden in het Android-systeem opgelost. De meest kwetsbare bug zat in het media-framework. Hackers konden hierdoor (in theorie) inbreken op een smartphone door bepaalde bestanden te versturen. Er zijn geen slachtoffers bekend, zo meldt Google.

Daarnaast worden twee specifieke veiligheidslekken voor de Pixel-telefoons opgelost. Ook wordt het audioprobleem verholpen. Sommige Google Pixel 3– en Pixel 3 XL-bezitters hadden last van slechte geluidskwaliteit bij het opnemen van video’s. Dat probleem moet na de update tot het verleden behoren.

Android-beveiligingsupdate januari 2019

Het is daarom slim om de software zo snel mogelijk te downloaden op jouw toestel. De update rolt uit voor alle Pixel-toestellen, inclusief de eerste generatie. Je krijgt vanzelf een notificatie wanneer de patch voor je klaarstaat. Handmatig controleren doe je door in het instellingenmenu bij ‘Software-update’ te kijken.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Nexus-telefoons zijn verleden tijd

Het doek lijkt definitief gevallen voor de Nexus 5X en Nexus 6P. Deze telefoons kregen tegen de verwachtingen in nog wel een update in december, maar worden nu niet meer bijgewerkt.

Heb je geen Google Pixel? Dan moet je nog even geduld hebben. Nokia, Samsung en Sony rollen beveiligingsupdates over het algemeen binnen enkele dagen tot weken uit voor hun meest populaire toestellen. Als je een goedkopere telefoon hebt moet je waarschijnlijk wat langer wachten. Updates voor budget- en middenklasse-toestellen worden vaak gebundeld en eens per 60 of 90 dagen uitgebracht.

Android Planet plaatst regelmatig een overzicht met smartphones die een beveiligingsupdate kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app!

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu