De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beveiligingsupdate januari rolt uit naar Pixel- en Nexus-toestellen

Rick van der Veer
4 januari 2017, 9:18
1 min leestijd
Beveiligingsupdate januari rolt uit naar Pixel- en Nexus-toestellen

Google heeft de Android-beveiligingsupdate januari vrijgegeven. De update lost zo’n 50 problemen op in het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate januari

De maandelijkse veiligheidsupdate voor Android pakt zo’n 50 kwetsbaarheden in het besturingssysteem aan, zo blijkt uit Googles aankondiging. De uitrol van de update begint in de komende dagen, voor onder meer de Huawei Nexus 6P en Google Pixel.

Zoals iedere maand wordt de update in twee delen uitgerold, waarbij het eerste deel 1 januari als datum draagt en het tweede deel 5 januari. De eerste update pakt vooral problemen in Android zelf aan. Deze maand wordt er een kritieke fout in het multimediasysteem van Android opgelost, terwijl daarnaast kleinere fouten op het gebied van telefonie en contacten verholpen worden.

Android-beveiligingsupdate januari

Het tweede deel van de update houdt zich vooral bezig met drivers, het stukje software dat de hardware van je smartphone aanstuurt. Onder meer drivers van MediaTek, Qualcomm en Nvidia zijn bijgewerkt om fouten te verhelpen. Veel Android-smartphones zijn uitgerust met hardware van één van deze fabrikanten. Na het installeren van de update zou je smartphone weer bestand moeten zijn tegen de nieuwste lekken.

Beveiligingsupdates downloaden

Google is inmiddels al meer dan een jaar bezig met het maandelijks uitrollen van veiligheidsupdates voor Android. Voordat Google ze voor zijn eigen toestellen uitrolt, maakt het bedrijf ze alvast beschikbaar voor smartphonefabrikanten. Helaas zijn er maar een paar fabrikanten die de updates consequent uitrollen voor hun toestellen.

Google-smartphones krijgen in de komende paar dagen vanzelf een notificatie als de update voor ze klaar staat. Wil je niet wachten tot je toestel uit zichzelf aangeeft dat de update er is? Dan kun je in de Instellingen-app ook handmatig naar updates zoeken via ‘Over de telefoon’.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu