De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google brengt beveiligingsupdate juli 2018 uit voor Pixel en Nexus-toestellen

Michel van 't Klaphek
3 juli 2018, 11:44
2 min leestijd
Google brengt beveiligingsupdate juli 2018 uit voor Pixel en Nexus-toestellen

In de nieuwe beveiligingsupdate van juli lost Google een flink aantal kwetsbaarheden op. Zoals gewoonlijk worden de Nexus- en Pixel-toestellen eerst geüpdatet. Smartphones van andere merken volgen later.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate juli 2018 beschikbaar

Google brengt iedere maand een beveiligingspatch uit. Hierin worden kwetsbaarheden in het Android-systeem verholpen, waardoor jij veilig gebruik kunt maken van je smartphone. De beveiligingsupdate van juli lost maar liefst 46 problemen op.

Het meest ernstige lek dat is gedicht, vinden we in het Media-framework. Het was in theorie voor kwaadwillenden mogelijk om programma’s op jouw telefoon te installeren, door gebruik te maken van een open deur in Android. Zoals gewoonlijk zijn er geen slachtoffers uit de praktijk bekend.

android hotspot automatisch uitschakelen

Soms voegt Google ook nieuwe functies toe door middel van beveiligingsupdates, maar daar is dit keer geen sprake van. Wel rolt het bedrijf een nieuwe bètaversie van Android 9.0 (P) uit, waarvan de definitieve versie later deze zomer verschijnt.

Lees verder: Android Developer Preview 4 beschikbaar: dit is er nieuw

Eigen telefoons eerst

Heb je een Nexus- of Pixel-telefoon? Dan ben je direct aan de beurt om de update te ontvangen. Je krijgt vanzelf een notificatie zodra de update voor je klaarstaat. Zelf controleren doe je door in het instellingenmenu naar ‘Systeem’, ‘Over de telefoon’ en vervolgens naar ‘Systeemupdates’ te gaan.

Ben je in het bezit van een ander merk? Dan moet je wat langer wachten. Er is veel verschil in uitrol-snelheid tussen de verschillende Android-fabrikanten. Uit het verleden weten we dat Nokia zijn telefoons altijd zeer snel van updates voorziet, en ook Samsung en Sony hebben een redelijk goede reputatie. Er zijn echter ook fabrikanten die meerdere patches in één grote update verpakken, waardoor je soms maanden moet wachten.

Android Planet plaatst regelmatig een overzicht met smartphones die een beveilingsupdate kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu