De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-beveiligingsupdate van juli rolt nu uit naar Pixel-telefoons

Stijn Wanders
6 juli 2020, 20:02
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van juli rolt nu uit naar Pixel-telefoons

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van juli 2020 officieel uitgebracht. De patch is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons, maar rolt de komende tijd ook uit naar veel andere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate van juli 2020 rolt uit

De beveiligingspatch van juli is officieel uitgebracht voor Google Pixel-telefoons. Iedereen met een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 of Pixel 4 XL kan de update nu downloaden. Google rolt de patch geleidelijk naar alle gebruikers uit, dus het kan zijn dat jij ‘m iets later ontvangt dan anderen.

De update was al op verschillende smartphones te vinden, zoals de Samsung Galaxy S20, Galaxy Z Flip, Galaxy S10 en Galaxy A50. De update rolde voor sommige toestellen al sinds eind juni uit. Samsung is de laatste tijd erg snel met het uitbrengen van de maandelijkse beveiligingsupdates en is hiermee Google voor.

Google Pixel 4

De Google-beveiligingspatch van juli 2020 lost slechts een aantal kwetsbaarheden in het besturingssysteem op. Zoals gebruikelijk komt de update zonder grote veranderingen en is hij dus slechts gericht op het verbeteren van de beveiliging.

Bezit je een Pixel-telefoon, dan ontvang je spoedig een melding dat de beveiligingspatch klaarstaat. Als je wat minder geduldig bent, kun je ook handmatig checken of de update beschikbaar is. Ga hiervoor naar Instellingen, klik op ‘Systeem > Geavanceerd > Systeemupdate’ en kies dan voor ‘Controleren op update’. Als de patch niet verschijnt, moet je nog eventjes wachten. Dit duurt doorgaans niet langer dan een paar dagen.

Wanneer krijg ik de update?

Heb je een smartphone van een ander merk, dan moet je iets langer wachten tot je de update ontvangt. Het updatebeleid verschilt per merk en vaak ook per toestel. Fabrikanten als Samsung en OnePlus zijn vaak snel met het uitbrengen van beveiligingsupdates en rollen deze maandelijks uit. Andere merken brengen slechts viermaal per jaar een update uit. Daarbij krijgen high-end smartphones vaak sneller updates dan goedkopere toestellen.

android kwetsbaarheden

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu