Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android-beveiligingsupdate juni 2018 beschikbaar: dit wordt er aangepakt

Thomas Haenen
5 juni 2018, 16:01
1 min leestijd
Android-beveiligingsupdate juni 2018 beschikbaar: dit wordt er aangepakt

Een nieuwe maand brengt een nieuwe beveiligingsupdate met zich mee. Google heeft de patch voor juni vrijgegeven, die enkele tientallen kwetsbaarheden in Android aanpakt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate juni 2018 beschikbaar

De beveiligingsupdate van juni 2018 is nu beschikbaar voor Google Pixel en Nexus-toestellen. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is voor hun smartphone. Handmatig controleren kan ook, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken.

Heb je geen Google Pixel, dan moet je waarschijnlijk nog iets langer wachten. Fabrikanten moeten de beveiligingsupdates aanpassen voor hun smartphones en kunnen deze vervolgens zo snel mogelijk uitrollen. Bedrijven als Samsung, Nokia en Sony rollen deze updates snel en maandelijks uit voor al hun toestellen.

Android-beveiligingsupdates overzicht

Er zijn ook fabrikanten die ervoor kiezen om de updates te bundelen en slechts één keer per kwartaal uit te brengen. Sommige fabrikanten houden helemaal geen schema aan, en brengen de updates op volledig willekeurige momenten uit. Wanneer jouw toestel de update precies krijgt, is dus moeilijk te zeggen. Let op: draai je de bèta van Android P, dan ontvang je de beveiligingsupdates niet maandelijks.

Veel kleine verbeteringen

Beveiligingsupdates bieden bescherming tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android. Ook deze maand worden er weer enkele tientallen lekken gedicht. Google noemt geen specifieke, grote lekken zoals BlueBorne, maar richt zich vooral op kleine verbeteringen. Uit de complete changelog blijkt dat onder andere de beveiliging van verschillende grafische chipsets en wifi-chips wordt aangepakt.

Daarnaast zijn er een handjevol aanpassingen gemaakt specifiek voor Pixel-toestellen. Googles eigen smartphones krijgen geen grote nieuwe features met deze update, maar kleine verbeteringen. Zo wordt de bluetooth-ontvangst verbetert, reageert het scherm ietsje sneller en zal de antenne sneller schakelen, als het mobiele netwerk waarmee je verbonden bent traag is.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu