De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-beveiligingsupdate juni 2019: eerste update voor Pixel 3a en 3a XL

Dennis de Vries
4 juni 2019, 15:15
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate juni 2019: eerste update voor Pixel 3a en 3a XL

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van juni 2019 uitgebracht. Zoals gebruikelijk zijn Googles eigen Pixel-toestellen eerst aan de beurt. De nieuwe Pixel 3a en 3a XL krijgen hun eerste update.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate juni 2019 nu beschikbaar

Met de update van deze maand verhelpt Google ‘slechts’ 11 beveiligingsproblemen. Dat is flink minder dan de voorgaande maanden. In mei werden er nog 30 beveiligingsfixes uitgebracht, in april waren dat er zelfs 89. Het meest serieuze beveiligingslek dat deze maand wordt gedicht, heeft te maken met bluetooth security keys, waaronder bijvoorbeeld Googles Titan Key.

Deze patch maakt automatisch het paren ongedaan van security keys die als kwetsbaar bekend staan. Hierdoor kunnen ze niet meer ongemerkt worden gebruikt om in te loggen. Het beveiligingslek is volgens Google nog niet gebruikt om daadwerkelijk op Android-apparaten in te breken.

Fixes voor Netflix en ‘OK Google’

Naast securityfixes voegt Google met deze update ook enkele verbeteringen in de functionaliteit van het besturingssysteem toe. De Pixel 2 krijgt een fix voor de bootloader om te voorkomen dat sommige toestellen blijven hangen bij het opstarten.

Bij de Pixel 3 en Pixel 3 XL wordt voorkomen dat de camera crasht als er video wordt opgenomen. Tot slot krijgen de Pixel 2, 2 XL, 3 en 3 XL allemaal een patch om te verhelpen dat de Netflix-app crasht. Daarnaast zorgt de update ervoor dat het ‘OK Google’-stemcommando beter wordt opgepikt.

Wat als je geen Pixel hebt?

De beveiligingsupdate is beschikbaar voor alle Pixel-smartphones. Het is voor het eerst dat de pas gelanceerde Google Pixel 3a en 3a XL een beveiligingsupdate ontvangen. Ook de Pixel C, de tablet uit 2015, kan nog rekenen op deze update.

android beveiligingsupdate juni 2019

Als je geen Pixel-toestel hebt, is het nu nog niet bekend wanneer je deze beveiligingsupdate kunt downloaden. Dat hangt van de fabrikant van je toestel af. De snelheid waarmee fabrikanten dit soort updates uitrollen, verschilt. Nieuwe, populaire toestellen zijn vaak wat eerder aan de beurt en sommige merken, zoals Nokia, stellen dit soort updates soms enkele dagen of weken na het uitkomen beschikbaar.

Niet elke fabrikant heeft het zo snel voor elkaar. Sommige fabrikanten, zoals Motorola, brengen eens per kwartaal een grote beveiligingsupdate uit. Als je een ouder toestel hebt, kan het zijn dat de update helemaal niet naar je telefoon komt. Op Android Planet plaatsen we wekelijks een overzicht van toestellen die een beveiligingsupdate hebben ontvangen. Blijf hiervan op de hoogte via onze nieuwsbrief of gratis Android Planet-app.

Lees meer over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu