De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google brengt Android-beveiligingsupdate van juni uit: wanneer krijg jij ’m?

Colin Baak
8 juni 2021, 12:06
3 min leestijd
Google brengt Android-beveiligingsupdate van juni uit: wanneer krijg jij ’m?

We hebben er even op moeten wachten, maar de Android-beveiligingsupdate van juni 2021 rolt nu uit. Downloaden kan vanaf de Google Pixel 3-serie, maar ook andere fabrikanten zijn er al vroeg bij.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate juni 2021 te downloaden

We zijn aanbeland in juni en vanaf nu rolt de Android-beveiligingsupdate voor deze maand uit. Google stoomt deze update klaar en ook andere fabrikanten kunnen ermee aan de slag. Die moeten deze vervolgens klaarstomen voor hun eigen toestellen, wat even kan duren. In de praktijk ben je met een Google Pixel-toestel altijd snel voorzien van updates, maar ook Samsung is er deze maand vroeg bij.

Heb je een Google Pixel 3 of nieuwer in je broekzak, dan staat de update nu sowieso voor je klaar. Voor welke Pixels de update ook te downloaden is bekijk je hieronder:

wat is oled

Google meldt dat verschillende kwetsbaarheden zijn aangepakt die qua veiligheidsrisico variëren van hoog tot kritiek. Zo is er een bug geplet waarbij kwaadwillenden op afstand een toestel konden binnendringen. Naast het oplossen van beveiligingsrisico’s zijn er ook andere dingen aangepakt. Problemen met meldingsgeluiden zijn gefixt en datzelfde geldt voor issues met draadloze opladers die niet goed werkten.

Heb jij een Pixel 3 of nieuwer, dan krijg je automatisch een melding dat de update klaarstaat. Wel is het mogelijk om de update handmatig te forceren. Pak daarvoor je toestel erbij en open de instellingen. Tik vervolgens op ‘Systeem’ en kies voor ‘Geavanceerd’. Tik op ‘Systeemupdate’ en je Pixel checkt of er een update voor je klaarstaat. Daarna is het slechts een kwestie van downloaden en installeren.

Geen Google Pixel, dus wanneer kan ik updaten?

Koop je een Google Pixel, dan ben je veelal als eerste voorzien van de nieuwste updates. Toch is dat niet helemaal waar, want er zijn fabrikanten die soms net iets eerder zijn. In dit geval is dat weer Samsung, want de juni-update is al op sommige toestellen van deze fabrikant beschikbaar. Android Planet publiceert elke vrijdag een update-overzicht, waarin we per fabrikant en toestel alle updates op een rij zetten.

Wanneer je de nieuwe software precies krijgt is op voorhand niet te zeggen, want elke fabrikant heeft een eigen updatebeleid. Naast Samsung staan bijvoorbeeld ook OnePlus en Nokia bekend om hun vrij vlotte updates. Fabrikanten kunnen er ook voor kiezen om niet elke maand een update uit te sturen voor al hun toestellen. Zo kunnen updates bijvoorbeeld gebundeld worden en per kwartaal worden aangeboden.

Benieuwd naar hoe de fabrikant van jouw toestel het er vanaf brengt? Check dan ons artikel over het updatebeleid van verschillende fabrikanten. Daarin vergelijken we ze, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Zoals gezegd publiceert Android Planet elke vrijdag een update-overzicht met alle updates overzichtelijk op een rij. Heb jij afgelopen week een update ontvangen op je smartphone of tablet? Laat het ons dan zeker even weten!

Stuur daarvoor even een mailtje naar redactie@bigspark.com of neem contact met ons op via Facebook of Instagram. Op de hoogte blijven van al het update-nieuws? Schrijf je dan ook even in voor onze nieuwsbrief of download natuurlijk de gratis Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu