Google brengt beveiligingsupdate maart uit voor Pixel en Nexus-toestellen

Michel van 't Klaphek
5 maart 2018, 19:27
2 min leestijd
Google brengt beveiligingsupdate maart uit voor Pixel en Nexus-toestellen

Google heeft de beveiligingsupdate van maart uitgebracht. Traditiegetrouw ontvangen Nexus- en Pixel-telefoons de update als eerst. Smartphones van overige fabrikanten volgen later.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate maart 2018

Aan het begin van elke maand brengt Google een beveiligingsupdate uit. Dankzij deze update blijft het besturingssysteem veilig, door zogenoemde ‘kwetsbaarheden’ op te lossen. Andere fabrikanten en ontwikkelaars worden eveneens op de hoogte gebracht van deze problemen.

De beveiligingsupdate van maart 2018 lost in totaal 23 kwetsbaarheden op. De meest kritische is een ‘lek’ in het media-framework, waarmee kwaadwillenden (potentieel) gevaarlijke codes op jouw smartphone konden uitvoeren. Google treedt niet in details, maar mogelijkerwijs kunnen hackers zodoende bijvoorbeeld privé-informatie ontfutselen. Er zijn geen slachtoffers van deze kwetsbaarheid bekend.

Wanneer ontvang ik de update?

Uiteraard ontvangen Nexus- en Pixel-bezitters de update als eerst. Dit is immers één van de grote pluspunten van Google-apparaten. Ben je in het bezit van een andere Android-smartphone? Dan moet je geduld hebben. Hoeveel geduld, dat hangt af van het merk.

Uit het verleden weten we bijvoorbeeld dat Nokia er altijd snel bij is. Zelfs de goedkoopste toestellen uit het assortiment worden elke maand tijdig van de nieuwste update voorzien. Ook partijen als Sony doen het over het algemeen goed. De reputatie van onder meer Motorola en Samsung is meer discutabel van aard, al werkt laatstgenoemde zijn midrange en high-end toestellen wel regelmatig bij.

Lees ook: Samsung geeft 2016-versie Galaxy A3 en J3 geen updates meer

Je krijgt vanzelf een notificatie zodra de update voor je klaarstaat. Zelf controleren kan natuurlijk ook. Ga hiervoor naar het instellingenmenu, kies onderin ‘Systeem’ en tik op ‘Over deze telefoon’. Afhankelijk van je toestel kan hier ook ‘Telefooninfo’ staan. Selecteer tot slot ‘Systeemupdates’. Er wordt nu gecontroleerd of de update al binnen te halen is.

Weten wanneer jouw smartphone de beveiligingsupdate ontvangt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app, zodat je ‘m als eerste in je inbox hebt!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu