De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google rolt Android-beveiligingsupdate van maart uit voor Pixel-toestellen

Michel van 't Klaphek
4 maart 2019, 20:26
1 min leestijd
Google rolt Android-beveiligingsupdate van maart uit voor Pixel-toestellen

Nieuwe maand, nieuwe beveiligingsupdate. Google heeft meerdere veiligheidslekken in Android gedicht en voegt vijf verbeteringen toe voor Pixel-smartphones. Uiteraard worden deze toestellen als eerst bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate maart 2019 beschikbaar

In totaal worden er 45 beveiligingslekken gedicht. De meest gevaarlijke bug was in het media-framework te vinden. Hierbij konden hackers, in theorie, inbreken op een Android-smartphone door bepaalde bestanden te versturen. Zoals gebruikelijk zijn er geen slachtoffers bekend.

Verkiezing beste smartphone 2018

Pixel-eigenaren ontvangen bovendien een update met vijf verbeteringen. Onder meer de bluetooth-verbinding wordt stabieler. Ook het probleem waarbij de camera-app soms langzaam opstartte behoort na de patch tot het verleden. De beveiligingsupdate rolt per direct uit voor Googles eigen Pixel-smartphones.

Je krijgt vanzelf een notificatie zodra de update voor je toestel klaarstaat. Handmatig controleren kan ook. Ga hiervoor naar het instellingenmenu en tik op ‘Software-update’ en vervolgens ‘Controleren’. Hierna wordt de software gedownload, klaargemaakt en geïnstalleerd.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Wanneer krijg ik de update?

Heb je geen Google Pixel? Dan moet je nog even geduld hebben. Zodra Google de beveiligingspatch heeft vrijgegeven kunnen andere fabrikanten de software aanpassen voor hun eigen toestellen. De snelheid waarmee ze dit doen verschilt.

Zo is er Nokia er altijd snel bij. Ook Samsung en Sony werken hun meest populaire smartphones regelmatig bij. Andere fabrikanten kiezen ervoor om meerdere beveiligingsupdates te bundelen, en bijvoorbeeld eens per 60 of 90 dagen uit te brengen. Motorola pakt het bijvoorbeeld zo aan.

Op Android Planet plaatsen we wekelijks een overzicht van welke smartphones een beveiligingsupdate kregen. Hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu