De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Pixel Feature Drop: deze functies komen naar Google Pixels

Tim Ligterink
14 maart 2023, 9:29
2 min leestijd
Pixel Feature Drop: deze functies komen naar Google Pixels

Timers met meerdere apparaten, betere selfies ‘s nachts en een magische gum voor iedereen. Het zijn allemaal nieuwe functies uit Googles nieuwste ‘Feature Drop’. In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Pixel-functies door Feature Drop

Google rolt een nieuwe beveiligingsupdate van maart nu uit voor verschillende smartphones. Google-toestellen als de Pixel 4a en nieuwer zijn daarmee beter digitaal beschermd en ontvangen een bundeling van nieuwe functies. We lopen de nieuwe functies uit deze zogenaamde ‘Feature Drop’ met je langs.

Pixel-smartphones: nachtselfie, gedeelde timers en magische gum

Google geeft met deze update veel aandacht aan gebruikers van ‘oudere’ Pixel-smartphones. Zo wordt bijvoorbeeld de nachtselfie-modus op de Google Pixel 6 en 6 Pro verbeterd. Door nieuwe software en de chip in deze toestellen worden donkere selfies nog helderder.

Google Pixel 7 (Pro) review

Ook één van Googles kenmerkende functies komt beschikbaar op oudere toestellen, namelijk de magische gum. Met de nieuwe feature kunnen alle Pixel-smartphones (vanaf 4a) ongewenste voorwerpen en personen op foto’s laten verdwijnen.

Google laat je nu tussen verschillende apparaten dezelfde wekker zien. Handig wanneer je aan je Nest-speaker vraagt een timer te zetten. Je wist doorgaans namelijk niet hoeveel tijd je nog had, zonder dat aan de Assistent te vragen. Nu zie je dit op het thuisscherm van je Google Pixel-telefoon.

Pixel Watch: noodmelding en betere personalisatie

Ook de Google Pixel Watch profiteert van de nieuwste update. De smartwatch krijg namelijk de mogelijkheid om noodmeldingen te sturen nadat ‘ie een val detecteert. Dat meten verschillende sensoren aan boord. De veiligheidsdienst aan de andere kant van de lijn krijgt automatisch te horen wie en waar je bent.

Ook brengt de update meer mogelijkheden om het scherm en de audio van je smartwatch in te stellen. Denk aan het aanpassen van een kleurtoon of de verzadiging en het instellen van monogeluid. Het klinkt niet heel indrukwekkend, maar zorgt volgens Google voor een betere gebruikservaring.

Google Pixel Watch

Beveiligingsupdate maart 2023

De Pixel Feature Drop zit bomvol nieuwe functies. Zo is er ook nog dual esim voor Google Pixel 7 en 7 Pro, een nieuwe 1080p-schermresolutie op de Pixel 6 Pro en er zijn nieuwe emoji aanwezig. Tot slot zijn er kleine tweaks gedaan aan het uiterlijk van Android 13. Zo ziet de klok er net iets anders uit.

Benieuwd naar wanneer jouw smartphone een nieuwe update krijgt? Houd dan het Android Planet update-overzicht in de gaten. Daarin zetten we alles voor je op een rijtje. Lees hier alvast de laatste editie.

Lees het laatste Google-nieuws:

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4a
Google Pixel 4a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu