Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Beveiligingsupdate van mei uitgebracht voor Nexus- en Pixel-telefoons

Michel van 't Klaphek
7 mei 2018, 20:11
2 min leestijd
Beveiligingsupdate van mei uitgebracht voor Nexus- en Pixel-telefoons

Nieuwe maand, nieuwe Google-beveiligingsupdate. De patch van mei rolt vanaf nu uit voor Pixel- en Nexus-telefoons. Het is belangrijk om deze update binnen te halen, omdat diverse bugs opgelost worden.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate mei is hier

Traditiegetrouw brengt Google aan het begin van de maand een update uit om de beveiliging van het Android-systeem te verbeteren. Men geeft hierbij de eigen toestellen, zoals de Pixel (XL) en Pixel 2 (XL) voorrang. Ook de oudere Nexus-modellen worden direct geüpdatet.

De beveiligingsupdate van mei verhelpt in totaal 7 beveiligingslekken voor alle Android-smartphones. Je doet er verstandig aan om de update zo snel mogelijk te downloaden en installeren, aangezien deze kwetsbaarheden anders mogelijk door kwaadwillenden benut worden.

beveiligingsupdate van mei

Heb je een Google-telefoon? Dan worden in totaal 34 lekken gedicht. Daarnaast worden twee verbeteringen gedaan. Ten eerste laden Pixel-toestellen voortaan gelijkmatiger op: de opladers van sommige exemplaren gingen over hun begrenzing heen, en werden hierdoor te warm. Ten tweede reageren de touchscreens van alle Google-smartphones beter.

Zo download je de beveiligingspatch van mei

Je downloadt de update door in het instellingenmenu naar ‘Systeem’ te gaan en daar op ‘Systeem-update’ te tikken. Bij sommige merken staat hier geen ‘Systeem’, maar bijvoorbeeld ‘Telefooninfo’ of ‘Informatie over dit toestel’. Selecteer vervolgens ‘Systeemupdates’. Er wordt nu gecontroleerd of de patch al voor je klaarstaat.

Aangezien updates altijd gefaseerd worden uitgerold, kan het tot een paar dagen duren voordat jouw telefoon hem binnenkrijgt. Je kunt ook wachten totdat je vanzelf een notificatie ontvangt dat de update voor je klaarstaat. In dit geval is het een kwestie van de aanwijzingen op het scherm volgen.

Heb je geen Google-telefoon?

Dan is het altijd even afwachten hoelang het duurt voordat je de update binnen krijgt. Onder meer Nokia heeft een goede reputatie als het op snelheid aankomt. Ook Samsung werkt zijn midrange en high-end toestellen regelmatig bij. Het updatebeleid van bijvoorbeeld Motorola laat daarentegen te wensen over.

→ Lees ook: Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

Weten wanneer jouw smartphone de beveiligingsupdate ontvangt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app en wij houden je op de hoogte!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu