De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-beveiligingsupdate mei beschikbaar: deze smartphones krijgen ‘m eerst

Michel van 't Klaphek
7 mei 2019, 9:07
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate mei beschikbaar: deze smartphones krijgen ‘m eerst

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van mei 2019 uitgebracht. Zoals altijd zijn de Pixel-smartphones eerst aan de beurt. Eigenaars van andere merken smartphones moeten nog even wachten.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate mei 2019 nu beschikbaar

In totaal worden er 30 beveiligingslekken gedicht in het Android-systeem, wat relatief weinig is. In de beveiligingspatch van april werden namelijk nog 89 bugs gefixt. De meeste ernstige kwetsbaarheid maakte het voor hackers mogelijk om op jouw telefoon in te breken door een bestandje te verzenden. Voor zover bekend is deze kwetsbaarheid nog niet daadwerkelijk door hackers ingezet om in te breken.

Sony Xperia XZ1 Android Pie-update

Google brengt deze maand geen aparte update met functionele toevoegingen uit voor de Pixel-toestellen. Aangezien het om een beveiligingspatch gaat, is het verstandig om zo snel mogelijk bij te werken. Je krijgt vanzelf een melding met daarin het verzoek om de update te downloaden. Handmatig controleren doe je door in het instellingenmenu bij ‘Software-update’ te kijken.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Wanneer krijg ik de update?

Google brengt beveiligingsupdates altijd als eerst uit voor haar eigen smartphones. Op Twitter lezen we dat ook Essential er als de kippen bij is en de patch uitrolt voor haar telefoons. Heb je een telefoon van een ander merk? Dan zit er niets anders op dan geduld hebben.

De snelheid waarmee fabrikanten beveiligingsupdates uitrollen, verschilt namelijk. Nokia valt bijvoorbeeld in positieve zin op door al haar populaire smartphones binnen enkele dagen tot weken bij te werken. Ook Samsung en Sony werken hun bekende telefoons snel bij. Populaire smartphones als de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro kunnen later deze maand al op de update rekenen.

Andere fabrikanten hebben meer tijd nodig. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om meerdere maandelijkse updates te bundelen in een pakketje, dat per kwartaal uitrolt. Motorola pakt het bijvoorbeeld op deze manier aan. Op Android Planet plaatsen we wekelijks een overzicht van toestellen die een beveiligingsupdate hebben ontvangen. Blijf hiervan op de hoogte via onze nieuwsbrief of gratis Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu