De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android-beveiligingsupdate van mei 2021 nu te downloaden

Colin Baak
4 mei 2021, 9:25
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van mei 2021 nu te downloaden

De Android-beveiligingsupdate van mei 2021 staat klaar voor Google Pixel-smartphones. Dat betekent dat je weer helemaal up-to-date bent op het gebied van beveiliging en functies. Wat er nieuw is, lees je hier.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate mei 2021 te downloaden

Een nieuwe maand en dus is het weer tijd voor een nieuwe Android-beveiligingsupdate. Deze ronde is het tijd voor de patch van mei 2021. Heb je een Google Pixel 3 of een nieuwer toestel van Google zelf? Dan kun je de update nu downloaden en installeren. Hieronder vind je op een rijtje welke smartphones de patch nu al ontvangen:

Verwacht geen hele nieuwe mogelijkheden, want de update is vrij klein. Er is achter de schermen vooral gesleuteld aan de beveiliging. Zo zijn er verschillende potentiële beveiligingslekken gedicht van onder andere de camera. Dat is handig, maar functioneel zien we geen veranderingen.

google pixel 3a review

Heb jij een van bovenstaande Pixels? Dan krijg je automatisch een notificatie als de update klaarstaat. Handmatig checken of de update toch al voor jouw toestel te downloaden is kan natuurlijk ook. Kwestie van de instellingen openen, kiezen voor ‘Systeem’ en tik daar op ‘Geavanceerd’. Vervolgens kies je voor ‘Systeemupdate’ en je toestel gaat op zoek naar nieuwe software.

Ik heb geen Google Pixel, wanneer krijg ik de update?

Heb je geen Google Pixel, maar een smartphone van een ander merk? Dan is het op voorhand niet te zeggen wanneer je de mei-update kunt downloaden en installeren. Fabrikanten hanteren allemaal hun eigen updatebeleid. Zo staan onder andere Samsung, OnePlus en Nokia bekend om hun vlotte software-upgrades.

Dan zijn er ook nog fabrikanten die verschillende updates bundelen en zo een kwartaalupdate aanbieden. Lees ook nog even ons artikel over het updatebeleid van verschillende fabrikanten, waarin we ze netjes hebben vergeleken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Android Planet publiceert elke vrijdag een update-overzicht met alle updates die we hebben verzameld. Heb jij ook een update ontvangen op je toestel, laat het dan even weten.

Stuur bijvoorbeeld een mailtje naar redactie@bigspark.com of neem contact met ons op via Facebook of Instagram. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download natuurlijk de gratis Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu