De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Beveiligingsupdate van mei dicht kritieke lekken in Android

Erwin Vogelaar
1 mei 2017, 19:13
2 min leestijd
Beveiligingsupdate van mei dicht kritieke lekken in Android

Google rolt op de eerste dag van de maand al Android-beveiligingsupdate van mei uit. De software is beschikbaar voor de nieuwste Nexus- en Pixel-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate mei nu te downloaden

Google laat er geen gras over groeien deze maand, want de nieuwste beveiligingsupdate wordt direct op de eerste dag uitgerold. De update is deze maand in twee onderdelen verdeeld, zodat het voor andere bedrijven makkelijker is om deze te testen en uit te rollen naar hun eigen toestellen. Denk bijvoorbeeld aan Samsung of Huawei.

In de update worden een aantal kritieke lekken in Android gedicht. Die hebben onder andere te maken met een kwetsbaarheid in Mediaserver, waardoor een kwaadwillende via een speciaal bestaand het geheugen op een toestel kan aantasten. Voor een compleet overzicht verwijzen we je naar het nieuwe Android Security Bulletin.

android-beveiligingsupdate mei

De update is beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Pixel C, Pixel en Pixel XL. Voor deze toestellen kun je de nieuwste factory images en OTA images downloaden. Lees voor tips ons artikel met uitleg hoe je een factory image installeert. Wil je geen moeite doen, dan kun je natuurlijk ook wachten tot de update automatisch wordt aangeboden. Zodra dit het geval is, raden we wel aan om de update zo snel mogelijk te downloaden en te installeren. Alleen op die manier zorg je ervoor dat jouw Android-apparaat zo veilig mogelijk is.

Wil je handmatig controleren of de update al klaarligt, ga dan naar het instellingenmenu. Scrol helemaal naar onderen en kies de laatste optie voor informatie over je toestel. Kies daarna voor updates en laat je toestel controleren of er een update klaar staat. Het is goed mogelijk dat je een tijdje moet wachten op de update, want de uitrol kan even duren.

Hoewel er met deze update weer een stapel lekken in Android worden gedicht, stelt Google zoals elke maand dat deze lekken, zover het weet, nog niet misbruikt zijn.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu