De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android-beveiligingsupdate voor november pakt wifi-lek aan

Thomas Haenen
7 november 2017, 12:31
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate voor november pakt wifi-lek aan

Google heeft de Android-beveiligingsupdate voor november vrijgegeven. De update pakt een groot aantal kwetsbaarheden aan en biedt bescherming tegen het recente wifi-beveiligingslek.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate november 2017

In oktober werd een beveiligingslek in wifi-verbindingen ontdekt. Daarmee was het voor aanvallers mogelijk om je surfgedrag in de gaten te houden. De Android-beveiligingsupdate voor november biedt bescherming tegen deze KRACK-bug. Na installatie kunnen kwaadwillenden niets meer met je toestel. In totaal worden er iets meer dan dertig bugs en andere problemen in Android aangepakt, niet allemaal gerelateerd aan KRACK.

→ Lees ook: zo bescherm je jezelf tegen het wifi-beveiligingslek op Android

Dit keer pakt Google voor het eerst niet alleen problemen aan met de maandelijks beveiligingsupdate, maar worden er ook enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt bluetooth verbeterd, waardoor het stabieler werkt op meer apparaten. De camera-app heeft verbeterde autofocus bij video-opname, terwijl YouTube nu soepeler schakelt tussen streamen via wifi en 4G. Een compleet overzicht van alle verbeteringen vind je op Googles site.

HTC Google Pixel 2 XL

Pixel 2-problemen (deels) opgelost

Tot slot worden er een paar verbeteringen specifiek voor de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL uitgerold. Beide smartphones kampen met verschillende schermproblemen, waaronder doffe kleuren en ingebrande pixels.

Na installatie kunnen Pixel 2-gebruikers via de instellingen een levendiger kleurenpalet selecteren. Dat is minder kleurecht, maar oogt mooier. Ook wordt de maximale helderheid van het Pixel 2 XL-scherm licht teruggeschroefd om ingebrand beeld te voorkomen.

Helaas zul je waarschijnlijk nog even moeten wachten tot deze beveiligingsupdate beschikbaar is voor jouw Android-smartphone. Alleen als je een Nexus- of Pixel-toestel hebt, kun je direct met de software aan de slag. Bij andere smartphones is het aan de fabrikant om de update uit te rollen. Vaak moeten daarvoor enkele kleine aanpassingen gemaakt worden, die ook nog moeten worden getest. Ook kiezen sommige fabrikanten ervoor om slechts eens in het kwartaal of helemaal niet te updaten. Onder andere Nokia, Wileyfox en Samsung zijn relatief snel met beveiligingsupdates; bij andere fabrikanten is het vaak wachten geblazen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu