Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google rolt beveiligingsupdate van oktober uit naar Pixel- en Nexus-toestellen

Erwin Vogelaar
2 oktober 2017, 19:59
2 min leestijd
Google rolt beveiligingsupdate van oktober uit naar Pixel- en Nexus-toestellen

Google start de uitrol van de Android-beveiligingsupdate van oktober 2017. De update komt zoals gebruikelijk eerst naar Pixel- en Nexus-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate oktober 2017

Bij de start van een nieuwe maand hoort ook een beveiligingsupdate voor Android. Google rolt deze updates maandelijks uit om Android-toestellen en hun gebruikers te beschermen, door nieuw ontdekte kwetsbaarheden te repareren. Google verzekert dat deze foutjes nog niet door kwaadwillenden zijn misbruikt.

De nieuwe beveiligingsupdate voor oktober rolt, net als andere updates, eerst naar Pixel- en Nexus-toestellen uit. Dit komt doordat de software van deze toestellen door Google zelf wordt onderhouden. Fabrikanten die een bijna kale versie van het besturingssysteem draaien, rollen de update doorgaans redelijk vlot uit. Daarna volgende bedrijven die een eigen laagje over Android leggen. Deze fabrikanten moeten elke update namelijk uitgebreid testen om te zien of er niets mis gaat.

beveiligingsupdate oktober 2017

De update is weer in twee delen opgedeeld, zodat fabrikanten eerst het belangrijkste deel kunnen testen. In totaal worden er 14 kwetsbaarheden gerepareerd waarvan er 5 kritiek zijn. Deze maand is er voor een eerst een apart bulletin van Google over de onderdelen die specifiek voor Pixel- en Nexus-toestellen gelden. Voor deze toestellen worden nog een 38 foutjes gerepareerd.

Beveiligingsupdate oktober downloaden

De beveiligingsupdate van oktober rolt uit naar de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Pixel C, Pixel en Pixel XL. We raden aan om de update direct te downloaden en te installeren zodra dit mogelijk is.

Ook kun je in het instellingenmenu van Android controleren of de update al voor je klaar staat. Tegenwoordig werkt deze updateknop zoals je zou verwachten. Als je de update toch niet ziet, probeer het dan later nog eens. Mocht je echt geen geduld hebben, dan download je de factory images of OTA-images via Google. Een factory image installeren doe je zo.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu