De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Thomas Haenen
4 januari 2019, 13:34
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Wekelijks zetten we wekelijks alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. In het nieuwe jaar maken we een nieuwe start, en verschijnen er steeds meer Android Pie-updates!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 1

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Het is deze week een behoorlijk rustig weekje. De Android-beveiligingsupdate van januari verschijnt waarschijnlijk pas over een paar dagen, en de update van december is al op veel populaire toestellen te vinden. De meeste fabrikanten hebben hun werknemers met de feestdagen ook een paar dagen rust gegund, zo is duidelijk. Wel lijken onder andere Huawei en Samsung hun Android Pie-updates naar steeds meer smartphones en meer gebruikers uit te rollen.

Samsung

In Duitsland is Samsung al begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) voor de Galaxy Note 9. Op moment van schrijven is deze update nog niet in Nederland beschikbaar, maar we verwachten dat dat hooguit enkele dagen duurt. Voor nu moeten we het doen met enkele beveiligingsupdates. Waaronder voor de ruim vier jaar oude Galaxy Note 4. De changelog geeft weinig details prijs, maar het lijkt erop dat deze oldtimer toch weer wat extra bescherming heeft gekregen.

Huawei Mate 10 Pro-update

Huawei

Van Huawei deze week vooral verschillende beveiligingsupdates. De Huawei Mate 10 Pro wordt vanaf deze week voorzien van Android Pie. We horen van veel P20 en P20 Pro-gebruikers dat zij de update nog niet hebben, terwijl de uitrol al wel van start is. Dat kan kloppen: het duurt helaas een paar dagen tot weken voordat elke smartphone aan de beurt is. Helaas nog even geduld dus!

OnePlus

OnePlus verpakt zijn beveiligingsupdates altijd in een nieuwe versie van OxygenOS. Zo worden er tegelijkertijd enkele andere zaken aangepakt. De OnePlus 6-update biedt bijvoorbeeld ook een verbeterde nachtmodus, en scherpt de stabiliteit van wifi- en bluetooth-verbinding aan.

  • OnePlus 6 – OxygenOS 9.0.3 met beveiligingsupdate december 2018
  • OnePlus 5 – OygenOS 9.0.1 met beveiligingsupdate december 2018
  • OnePlus 5T – OygenOS 9.0.1 met beveiligingsupdate december 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu