Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Thomas Haenen
27 april 2018, 14:02
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit regelmatig overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Regelmatig zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen, zodat je altijd op de hoogte bent. Ook grotere updates nemen we natuurlijk in dit overzicht mee.

Beveiligingsupdate april: Samsung, Nokia en Honor

Hoewel volgende week alweer de beveiligingsupdate van mei wordt vrijgegeven door Google, verscheen pas deze week de update van april voor veel populaire Android-smartphones. Het is een flinke update, met enkele honderden verbeteringen gericht op het beveiligen van smartphones en hun hardware. Er worden vooral een flink aantal kwetsbaarheden in Qualcomm-chipsets gedicht, al is onbekend wat er precies wordt aangepakt.

De Android-beveiligingsupdate april is vanaf deze week beschikbaar voor onderstaande smartphones:

Android Oreo-update populariteit

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is voor jouw smartphone. Benieuwd welke beveiligingsupdate er nu op jouw toestel draait? Open je instellingen, en zoek naar ‘Over deze telefoon’. Onder het kopje ‘Android-beveiligingspatch’ zie je van welke update je voorzien bent.

Android Oreo voor de Galaxy A-reeks

Steeds meer vlaggenschepen zijn inmiddels van een Android Oreo-update voorzien, wat betekent dat nu de goedkopere smartphones aan de beurt komen. Samsung is langzaam maar zeker begonnen met het updaten van zijn Galaxy A-reeks van vorig jaar. Een Android 8.0 (Oreo)-update wordt vanaf deze week uitgerold voor de Samsung Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017). De update is eerst beschikbaar in enkele Aziatische landen, maar volgt waarschijnlijk binnen enkele weken in Nederland.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 8 Dualsim
Honor 8 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu