Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Thomas Haenen
4 mei 2018, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Deze week is er weer een handjevol toestellen bijgewerkt, vooral van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Regelmatig zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen, zodat je altijd op de hoogte bent. Ook grotere updates nemen we natuurlijk in dit overzicht mee.

Samsung: Oreo en beveiligingsupdates

Vooral Samsung is deze week behoorlijk actief. Allereerst is het bedrijf eindelijk gestart met de uitrol van een Android 8.0-update voor de Galaxy S7. Officieel alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar verschillende Nederlandse gebruikers zeggen de update ook al te hebben ontvangen. Zij beschikken dan wel over een UK-versie van de smartphone.

Daarnaast heeft Samsung deze week beveiligingsupdates van april vrijgegeven voor onderstaande smartphones. Die pakt tegelijkertijd enkele Samsung-specifieke bugs aan. Zo wordt voor Galaxy S9-gebruikers een probleem met de telefoonverbinding opgelost.

Nokia: veel beveiligingsupdates voor elk toestel

Vorige week hebben we Nokia een beetje gemist in ons overzicht. Dat terwijl de Finse fabrikant sneller en vollediger is dan vrijwel iedereen in het uitrollen van updates. Daarom deze keer alle beveiligingsupdates van Nokia van de afgelopen twee weken. Opvallend: zelfs de Nokia 8 Sirocco is al bijgewerkt. Die smartphone verschijnt pas eind deze maand in Nederland. Bij alle toestellen gaat het om de beveiligingsupdate voor april.

LG en HTC rollen Android Oreo uit

Zowel voor de LG G6 als de HTC U11 wordt eindelijk een Android Oreo-update uitgerold. Helaas nog niet in Nederland: gebruikers uit het thuisland van de fabrikanten zijn als eerste aan de beurt. De update voor G6 wordt sinds deze week verspreid in Zuid-Korea, terwijl de HTC U11-update nu uitrolt in Taiwan.

Android beveiligingsupdate

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer tot de nieuwe software ook naar Nederland. Beide bedrijven brengen hun updates doorgaans binnen enkele weken wereldwijd uit. Mogelijk lukt het LG nog om de update te verspreiden voor het de G7 ThinQ, de opvolger van de G6, in Nederland uitbrengt.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu