Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Thomas Haenen
11 januari 2019, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere een belangrijke bugfix van Xiaomi!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 2

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Google’s eigen smartphones. Deze keer waren sommige Samsung-toestellen net wat eerder, maar met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Deze Google Pixel-smartphones zijn daarmee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

Xiaomi

De belangrijkste update deze week komt van Xiaomi. Vorige maand zorgde een Mi A1-update er nog voor dat het toestel plots geen 4G-bereik meer had bij veel providers. Daardoor was de Mi A1 voor veel gebruikers de afgelopen weken onbruikbaar. De update van januari, die deze week uitrolt, lost het probleem eindelijk op. Voor de Pocophone F1 ook een grote update met nieuwe functies.

Honor

Het submerk van Huawei is ook begonnen met de uitrol van Android Pie. Deze week is het toptoestel, de Honor 10, van Pie voorzien. De update lijkt inmiddels bij de meeste Nederlandse gebruikers beschikbaar te zijn.

Nokia

Bij Nokia lijken ze de Android-updates sneller uit te rollen dan menig andere fabrikant. Deze week is de Nokia 8 Sirocco aan de beurt. Het peperdure toestel verscheen begin 2018 en was niet heel populair, maar kan nog altijd op volledige ondersteuning rekenen. Er zit nog wel een oude beveiligingsupdate uit, al laat die van januari vermoedelijk niet al te lang op zich wachten.

  • Nokia 8 Sirocco – Android 9.0 (Pie)-update + beveiligingsupdate december 2018

Motorola

Vanuit Motroola deze week slechts een handjevol iets oudere beveiligingsupdates. Dit tweetal is nu weer redelijk beschermd tegen bekende kwetsbaarheden in Android.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu