Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Thomas Haenen
8 juni 2018, 15:15
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Regelmatig zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. De editie van juni verscheen deze week, en is direct voor alle Google Pixel-toestellen. Er worden ook dit keer weer enkele tientallen kwetsbaarheden in Android aangepakt, al worden er geen grote bugs of problemen door Google benoemd.

Beschik je over een Google Pixel 2 XL, dan is het overigens aan te raden om nog iets langer te wachten met het installeren van de update. Bij sommige gebruikers zorgt de update er namelijk voor dat ontgrendelen opeens een stuk langzamer gaat. Google zegt aan een oplossing te werken, die hopelijk snel beschikbaar is. De beveiligingsupdate is in ieder geval beschikbaar voor de volgende toestellen van Google.

Samsung

Samsung rolt deze week een handvol verschillende updates voor verschillende smartphones uit. De belangrijkste is ongetwijfeld de Android Oreo-update voor de Galaxy S7, die deze week eindelijk Nederland bereikt. Vodafone-toestellen zijn als eerste aan de beurt, andere varianten volgen snel.

Ook heeft Samsung de beveiligingsupdates van mei en juni vrijgegeven voor een handjevol toestellen. Valt jouw toestel buiten de boot, geen paniek. Voor de populairdere smartphones verschijnt de nieuwe software waarschijnlijk in de loop van deze week.

Android beveiligingsupdate Sony

Sony

Sony is er vaak als één van de eersten bij met beveiligingsupdates, en ook deze maand is het de Japanners weer gelukt. Een drietal smartphones ontvangt de beveiligingsupdate van juni. Gek genoeg komt de XZ1-reeks als eerste aan de beurt, en niet de onlangs verschenen XZ2-reeks. We verwachten dat die reeks echter snel ook aan de beurt is.

LG

Geen beveiligingsupdates of Android Oreo van LG, maar een ‘AI Pack’. Het Koreaanse bedrijf rolt de komende weken enkele slimme features van de LG G7 ThinQ uit naar oudere smartphones. LG zet kunstmatige intelligentie in om stembesturing en een betere camera app te bieden. De LG G6 en Q6 krijgen een basispakket dat bestaat uit een Voice Assistent en Vision Assistent, voor de LG V30 pakt het bedrijf uit met ‘AI Pack 1.0’.

→ Lees meer: dit is er nieuw in de LG AI Pack-update

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu