Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Thomas Haenen
15 juni 2018, 16:41
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Regelmatig zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Samsung

Samsung begon vorige week eindelijk met de uitrol van Android 8.0 voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Toen was de software alleen nog beschikbaar voor de Vodafone-variant van de smartphone. Deze week werd die update ook uitgerold naar simlockvrije toestellen, en iedereen die zijn Galaxy S7 bij T-Mobile heeft gekocht. Dat betekent dat het overgrote deel van alle Galaxy S7-gebruikers deze week met Android Oreo-features aan de slag kan.

Daar blijft het helaas ook bij: we hebben geen meldingen ontvangen van beveiligingsupdates die Samsung deze week heeft uitgerold.

Sony

Sony pakt wel flink uit met beveiligingsupdates. Het bedrijf rolde deze week de update van juni uit voor een handvol smartphones. Daarmee worden enkele tientallen lekken in Android gedicht. Sony is altijd vrij snel en volledig met deze update, waardoor je zeker bent van goede bescherming. De volledige lijst is als volgt:

Nokia 7 Plus duurtest

Nokia

Voor bezitters van de Nokia 7 Plus is het even oppassen geblazen, want daar lijkt wat mis te gaan met updates. Gebruikers van dat toestel konden zich onlangs aanmelden voor een Developer Preview van Android P, om de nieuwe software alvast te proberen. De beveiligingsupdate van juni die deze week verscheen, zet het toestel echter weer terug naar Android Oreo. Die update-reset zorgt er voor dat de software op sommige toestellen vastloopt en breekt, waardoor de 7 Plus onbruikbaar wordt. Moederbedrijf HMD Global werkt aan een oplossing, maar het is aan te raden om voorlopig even deze update te vermijden.

Daarnaast verscheen de beveiligingsupdate van juni nog voor een handjevol andere toestellen. Daar is voor zover bekend niks mis mee gegaan, dus heb je onderstaande smartphones dan kun je met een gerust hart updaten.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu